A Pannon Egyetem szenátusa elítéli a kiválás kezdeményezőit

kerekasztalxA Pannon Egyetem szenátusa az intézmény egysége mellett állt ki szerdán, és visszautasított minden, annak megbontására irányuló kezdeményezést. Az egyetem szenátusa a testület zárt ülése után az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: „a szenátus jogilag aggályosnak, etikailag pedig kifejezetten elítélendőnek tartja, hogy a Műszaki Informatikai Kar kari tanácsának a kiválásra vonatkozó kezdeményezését nem előzte meg az egyetem döntéshozó testületeivel, a társkarokkal, a régió önkormányzataival, gazdasági szereplőivel folytatott egyeztetés”. Felszólították a kari tanácsot, hogy rendkívüli ülésen haladéktalanul vonja vissza a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez történő csatlakozás kezdeményezésével kapcsolatos, előzetes egyeztetések nélkül, hatástanulmányok hiányában hozott határozatát, ezt követően pedig az érintett tagok „vonják le a személyüket illető megkerülhetetlen következtetéseket”.

A szenátus különösen azt tartja etikailag elfogadhatatlannak – írták -, hogy Friedler Ferenc rektor „a vezetésére bízott intézmény jövőjét és hírnevét súlyosan veszélyeztető folyamatban meghatározó szerepet vállalt”. A kommüniké szerint a szenátus szerdai ülésén a rektor felelősségét elismerve bejelentette, hogy a június végéig fennmaradó hivatali idejében az intézmény stratégiai ügyeinek tárgyalási, képviseleti jogáról lemond. A Pannon Egyetem július elsején hivatalba lépő új rektora, Gelencsér András a szenátus szerdai ülése után arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a testület tagjai 19 igen, egy nem és egy tartózkodás mellett szavazták meg az egyetem egysége melletti állásfoglalást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Átadták az idei DELFIN Díjakat

csü jún 18 , 2015
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom immár tizenhatodszor ítélte oda a DELFIN Díjakat. A Fenntartható innováció kategóriában a már 2012-ben is DELFIN-díjas Budapest Taxit üzemeltető RT 5 Taxi Holding kapta az elismerést, amely létrehozta az ország első „zöld”, környezetbarát taxiflottáját, és elsőként szerzett be elektromos taxikat. Klímavédelemmel kapcsolatos beruházás és fejlesztés területén a […]
taxi

És még ez is...