Czunyiné: 34,4 milliárd értékben lehet pályázni digitális kompetenciafejlesztésre

penzesoAz iskolák 34,4 milliárd forint értékben pályázhatnak digitális kompetenciafejlesztésre egy uniós program keretében – közölte a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében elnyerhető támogatás révén a tanárok képzésére, továbbképzésére, eszközbeszerzésre, illetve tantermi kommunikációs eszközök beszerzésére, telepítésére lesz lehetőség. A kormánybiztos ismertetése szerint, a pedagógusok képzése, továbbképzése túlmutat majd egy egyszerű informatikai, számítástechnikai képzésen, hiszen egy átfogó módszertani képzést nyújt majd a napi munkához. Ezen kívül a program mintegy negyvenezer eszköz beszerzésére is lehetőséget nyújt, továbbá a tantermi kommunikációs eszközök megvásárlására, telepítésére is lehet pályázni — fejtette ki Czunyiné. Jelezte: az iskolák digitális infrastruktúra-felmérése megtörtént. Czunyiné elmondta még, a pályázatot a fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ benyújtotta, a jogosultsági vizsgálaton túlesett, és jövő évben megkezdődik a program végrehajtása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobil applikációval is elérhető az online gépjárműadat-lekérdezés

ked nov 22 , 2016
Mobil applikáción keresztül is elérhető a tavaly októberben indított online gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás, amelynek segítségével információt kaphatnak a vevők a megvásárolni kívánt használt gépjármű kilométeróra-állásáról, eredetiségéről, tényleges állapotáról — jelentette be a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH). A hivatal közleményében felidézte: az ügyfélkapu-regisztrációt vagy a telefonos azonosítási szolgáltatásra vonatkozó […]