Ennyi teljesítmény elvileg nem is férhet el egy ilyen kis vázban

canon-m5A digitális tükörreflexes fényképezőgépek (DSLR) képminőségét ötvözi a kompaktok könnyen hordozható méretével a Canon napokban bemutatott új, cserélhető objektíves, tükörnélküli (MILC) fényképezőgépe az EOS M5. Az EOS M5 az első olyan EOS modell, amelyben már a DIGIC 7-es képfeldolgozó processzor található. A fényképezőgép egyéb műszaki paraméterei is rendkívüli gazdagságról tanúskodnak: az M5-ben egy 24,2 megapixeles APS-C CMOS képérzékelő szenzor dolgozik, amely rendkívül gyorsan tud a témára fókuszálni mind fotózás, mind videózás közben a Dual Pixel CMOS AF technológia támogatásának köszönhetően. Az új MILC készülék kiválóan alkalmas profi fotósok számára másodkameraként, illetve egy középkategóriás DSLR-rel is felveszi a versenyt.

Az új DIGIC 7 képfeldolgozó processzornak köszönhetően az EOS M5-össel készült fotókon kevesebb a képzaj, miközben több részlet, és élethűbb színárnyalatok jelennek meg. A Dual Pixel CMOS AF technológiának köszönhetően a gép a spontán helyzetekben is gyorsan reagál, akárcsak egy tükörreflexes fényképezőgép, hiszen az autofókusz villámgyors, a témakövetés és felismerés megbirkózik a gyorsan mozgó témákkal is. Ez utóbbi tulajdonság különösen hasznos videórögzítés esetében. Mivel az új, 24,2 megapixeles képérzékelő szenzor felületén mikroméretű lencsék találhatók, amelyek a beeső fényt hatékonyabban gyűjtik össze a lapka szélein is, ezáltal M5-tel még ellenfényben is nagyon jó képeket lehet készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

„Érdekes” emléktáblával emlékeztek meg Szalai Annamáriáról

vas szept 18 , 2016
A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, a volt zsinagóga falán elhelyezett emléktáblát avattak Szalai Annamária, a médiahatóság 2013-ban elhunyt elnöke előtt tisztelegve szülővárosában, Zalaegerszegen. Szalai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) első elnöke tanítói, népművelői és szakközgazdász diplomát szerzett, Zalaegerszegen tanított általános iskolában, újságíróként dolgozott a megyei napilapnál, de […]