Parragh: az a tananyag, ami letölthető, azt nem kell tanítani

Parragh-LaszloA digitális eszközök használata, alkalmazása a fenntartható gazdaság kulcsa, amellyel a gazdasági növekedés is felgyorsítható — mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön Győrben, a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan! című projekt nyitókonferenciáján, amelyet a kamara, az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Fejlesztési Ügynökség által szervezett. Az elnök jelezte, hogy a kormányzati program keretében 127 településen mutatják be a mikro-, kis- és közepes vállalkozások digitalizációját elősegítő lehetőségeket. A találkozókon a vállalkozókat tanácsadással segítik, emellett egy olyan minősítő rendszerbe is szeretnék bevonni őket, amely segítségével öt százalék többletforrást kaphatnak a pályázatokon.

Parragh hangsúlyozta: a hazai kkv-k jelentős része nem használ digitális technológiát, ez nagy versenyhátrányt jelent számukra, mert ma a tudás és a határok lebontása a digitális világban érhető el a legkönnyebben. A program legfőbb célja, hogy nőjön a digitális alkalmazásokat használó vállalkozások száma, és minél többen használják a felhő szolgáltatásokat – jelezte. Véleménye szerint a digitális technológiák oktatásával “jelenleg nagyon rosszul állunk”, ezért át kell tekinteni az alaptanterveket, hogy be lehessen építeni azt a tudást, ami hasznos, és ki lehessen venni belőle, ami elavult. A kamarai elnök szerint olyan tananyagot tanítani ma már szükségtelen, amit az internetről tíz másodperc alatt le lehet tölteni. (A “tücsökszakos” Parragh különösen sokat tett, a magyar oktatás tönkretételéért, a cikkben szereplő utolsó állításával is -ha pontosan idézi az MTI- csak a tájékozatlanságát, a kártékonyságát bizonyítja. A -szerk- megj.)

3 comments to “Parragh: az a tananyag, ami letölthető, azt nem kell tanítani”
  1. Nem azért gravitált a Kamara irányába, mert vállalkozóként rosszul muzsikált? Az egykori Bajcsy-Zsilinszky utcai elég cikis portól ragadó műanyag szanitereket árusító boltjának pangása nekem ezt üzeni.

  2. Az a kamara, amelyiknek nincs hozzáadott értéke a vállalkozások életéhez felesleges, meg kell szüntetni. Ha felesleges, vezetője is az, mehet vissza bidét árulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.