Itt az Oracle megoldása a menekültügyi eljárásra

adatbazisAz Oracle és a német Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Hatóság (BAMF) közösen dolgozott ki egy digitális rendszert annak érdekében, hogy hatékonyan nyomon követhessék az országba belépők adatait valamint gyorsan és hatékonyan fel tudják dolgozni a szíriai menekültválság miatt jelentősen megnövekedett számú menedékjogi kérelmet. Az ASYL Online nevű rendszer összekapcsolja több hatósági rendszereit is, mint a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) és a külföldi állampolgárok nyilvántartása (AZF), hogy biztosítsa, minden szükséges szerv ugyanazokkal a naprakész dokumentumokkal dolgozik, alátámasztva biztonságos biometrikus adatokkal.

„A régi rendszerünk évente körülbelül ötvenezer kérelem elbírálására volt kifejlesztve, most ennek több mint a hússzorosát kell elvégeznünk. Az új rendszerrel képesek leszünk egy tiszta képet kapni arról, hogy ki tartózkodik az országban menekültként, biztosítani tudjuk, hogy a menekültek megkapják az őket megillető jogokat, míg a nyilvánosságnak meg tudjuk mutatni, hogy a folyamat ellenőrzés alatt van, és rendezett módon zajlik” – mondta Frank-Jürgen Weise, a BAMF vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

"Hivatalos": szuper márka a Lenovo

pén máj 6 , 2016
Idén a Lenovót is érdemesnek találták a Superbrands 2016 védjegy viselésére. „Nagyon örülünk a Superbrands díjnak, és hisszük, hogy a minősítés, amelyet márkánk elnyert, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt vásárlóink, ügyfeleink mindennapi választásához. A díj olyan pozitív visszajelzés a brandről, amely szakmai alapon emeli ki a legjobbakat. A díjat […]
Lukács Anita lenovo

Friss, ropogós