Távoli jövő: már semmi sem lep meg minket

Az eNET 2017 júliusában végzett online kutatása alapján a felnőtt magyar internetezőket a távoli jövővel kapcsolatban, az akár sci-fi filmbe illő ötletek sem lepik meg.

A válaszadók többsége szerint a kutatás során ismertetett lehetőségek közül szinte mindegyik – ha nem is harminc éven belül, de – el fog terjedni hazánkban (is). A legvalószínűbbnek azt tartják, hogy otthonunkban minden eszközt hangvezérléssel irányíthatunk majd (92 százalék); illetve hogy a megújuló energiaforrások teljesen felváltják a hagyományos energiahordozókat (91 százalék). A netezőket a távoli jövővel kapcsolatban, az akár sci-fi filmbe illő ötletek sem lepik meg. Nemcsak azt tartják elképzelhetőnek, hogy idővel hologramokon keresztül fogunk kommunikálni (86 százalék); de azt is, hogy robotok fognak dolgozni helyettünk (84 százalék); repülő autókkal fogunk közlekedni (78 százalék); illetve hogy klónozni tudjuk majd házi kedvenceinket, így tetszés szerint bármennyiszer „újraéleszthetőek” lesznek (76 százalék).

A válaszadók a legkevésbé azt tartják valószínűnek, hogy teleportálással tudunk majd közlekedni a bolygón a kiépített kapuk között; valamint hogy képesek leszünk az időutazásra, de még ezekről is 47, illetve 38 százalékuk gondolja, hogy egyszer meg fognak valósulni. A következő évtizedekben a technológia fejlődésével számos olyan lehetőség válhat valóra, amiket eddig csak a mozivásznon láthattunk. A netezők szerint mindez jelentős változásokat eredményez, amelyek már most elkezdődtek, legyen szó akár munkáról, közlekedésről, vagy általában a hétköznapjainkról. Bár a technológia vívmányai kényelmesebbé teszik életünket, a válaszadók szerint fontos azt is szem előtt tartanunk, hogy a gyorsan fejlődő, digitalizált világban se szoruljanak háttérbe a személyes emberi kapcsolataink; illetve hogy a fejlődés fenntartásához a Föld forrásaival is körültekintőbben gazdálkodjunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem ért véget a német kormány elleni kibertámadás

szo márc 3 , 2018
Továbbra is zajlik a német szövetségi kormány informatikai rendszere ellen indított támadás – mondta a nemzetbiztonsági szolgálatok felügyeletét a szövetségi parlament (Bundestag) részéről ellátó bizottság vezetője. Armin Schuster sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy nemcsak az eset feltárása, hanem maga a kibertámadás is tart még, ezért egyelőre nem lehet további részleteket megtárgyalni a […]
hacker