Fura áramkimaradás a Vodafone-nál és a Magyar Telekomnál

switch szerver dataplexÚjra működnek a Vodafone és a Magyar Telekom szolgáltatásai, miután kedden délelőtt áramszünet okozott szolgáltatáskiesést.

A nagyrészt a 4iG tulajdonában lévő Vodafone Magyarország ügyfelei január 2-án délelőtt rövid kimaradást tapasztalhattak a szolgáltatások működésében. A kimaradást áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, a forgalom átirányításának ideje alatt a szolgáltatások az ország több pontján nem voltak elérhetőek. A szolgáltató munkatársai a hibát elhárították, így a mobilszolgáltatások ismét zavartalanul működnek. Felhívták a figyelmet, hogy néhány mobilkészülék automatikusan nem csatlakozik újra a hálózathoz. Ezekben az esetekben egyszerű megoldás lehet a készülék újraindítása, vagy repülőgép üzemmódba váltása, majd visszaállítása, amely megoldja a problémát. A szolgáltató a hiba fennállása alatt azt kérte az ügyfeleit, hogy az esetleges teendőkkel kapcsolatban a Facebook oldalukat látogassák meg, ahol további információkat találnak.

A Magyar Telekom a közösségi oldalán korábban azt közölte: áramellátási hiba miatt a távközlési társaság IPTV és Telekom TV szolgáltatásai, valamint a mobil hangszolgáltatás elérhetősége kedden délelőtt akadozhatott, amit egy áramszünet okozott kedden délelőtt. Ugyanez az áramkimaradás okozott problémát a Vodafone-nak is, ők valamivel korábban számoltak be a zavartalan működés helyreállításáról.

A szolgáltatók kitértek arra is: néhány mobilkészülék automatikusan nem csatlakozik újra a hálózathoz. Ezekben az esetekben egyszerű megoldás lehet a készülék újraindítása, vagy repülőgép üzemmódba váltása, majd visszaállítása, ami megoldja a problémát.

-szerk-Vélemény
Fura ez az áramkimaradás. Ahány kicsit is komolyabb szerverközpontban jártam mindegyiknél igen komoly, a szünetmentes áramellátást biztosító berendezésekkel dicsekedtek. Nem emlékszem olyanra központra, amely nem rendelkezett valamilyen dízel aggregátorral, amely ne lett volna képes akár órákon át biztosítani a szerverközpont áramellátását…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem fogják visszasírni 2023-at az e-kereskedők

sze jan 3 , 2024
ShareTweetPinShareAz Ecommerce Hungary évértékelő elemzése szerint tavaly csökkent a magyar e-kereskedelmi forgalom volumene, a mesterséges intelligencia (MI) megkerülhetetlenné vált, egyre jobban szorul a jogi hurok, s mindezen túl az át nem vett csomagok is egyre komolyabb kárt okoztak. 1. Csökken a hazai e-kereskedelmi forgalom volumene Az év végi számok (november, […]
e-kereskedelem, kosár, kiskereskedelem

És még ez is...