Már megint díjakat osztott a VISZ

Heiszmann Gábor (Uniqa Biztosító informatikai vezetője), Nagy Ádám (K&H Bank információbiztonsági főosztályának vezetője), Regőczi Balázs (Magyar Közút Nonprofit Zrt. Informatikai Alkalmazás Menedzsment osztályának vezetője)A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) ismét díjazta a különböző területeken dolgozó informatikai menedzserek kiemelkedő szakmai munkáját.

Idén is az Infogolfon adták át a VISZ hagyományos szakmai díjait. Egy a szervezet elnöksége által felkért zsűri javaslata alapján a VISZ minden évben az Év Informatikai Vezetője díjjal ismeri el annak a szakembernek a munkáját, aki szakmaiságával, innovatív gondolkodásával például szolgálhat kollégái számára. A 2002-ben alapított díjra cégek, szakmai szervezetek és magánemberek ajánlásai alapján pályázhatnak a klasszikus CIO pozícióban dolgozók mellett technológiai vezetők, innovációs, digitalizációs, vállalati adatvagyon hasznosításáért felelős és fejlesztési vezetők, de akár operatív vezetők is, ha egyben ők felelnek az informatika irányításáért.

A szervezet ugyanezen körből várta a jelöléseket a VISZ egyik legmeghatározóbb elnökének emlékét őrző Braun Péter-díjra. Ezt 2016 óta ítélik oda egy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, 35 évnél fiatalabb informatikai vezetőnek.

Emellett második alkalommal díjazták az informatikai biztonsági vezetők (CISO) munkáját. Utóbbi pályázat a VISZ és az ISACA Budapest Chapter (ISACA) együttműködésének eredménye. A három pályázat feltételei megegyeznek. A shortlistre kerülő jelölteket felkérik egy pályamű elkészítésére, melyben számot kell adniuk vezetői munkájukról, innovációs tevékenységükről, valamint egy aktuális szakmai problémáról is ki kell fejteniük az álláspontjukat írásban, majd a zsűri előtt szóban is.

Lehet innovatív egy biztosító

A szakmai zsűri javaslata alapján az Év Informatikai Vezetője díjat idén Heiszmann Gábor, az Uniqa Biztosító informatikai vezetője kapta. A zsűri értékelése szerint az iparágon túl is példaértékű az a szakmai munka, amely Heiszmann irányításával folyik a biztosítónál.

A szakember vezetői ars poeticáját többek között az üzleti fókusz, az erős csapatban gondolkodás, az értékteremtés, a transzparencia és felelősségvállalás jellemzi. Emellett fontosnak tartja, hogy az informatika egyfajta innovációs kezdeményező is legyen a szervezeten belül. Ennek eredménye például, hogy a biztosítónál az informatika az üzleti oldallal egyenrangú szereplője az éves üzleti stratégiai tervezésnek, illetve hogy számos proof of concept, pilot megoldás esetében kezdeményezőként lép fel. Az Uniqa transzformációs „core” csapatának az informatikai vezetés is szerves része.

Heiszmann 2020 ősze óta irányítja az Uniqa Biztosító informatikáját. Pályáját a General Electric-nél kezdte, később a CIB Banknál dolgozott, majd a MOL-nál és a LEGO-nál.

A Braun Péter-díjat Regőczi Balázs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Informatikai Alkalmazás Menedzsment osztályának vezetője kapta. A zsűri szerint a díjazott karrierje jól példázza az it-gazdaságot átható szerepét: azt, hogy fejlett digitális képességek hiányában ma már nem lehet hatékony egyetlen vezető sem, dolgozzon egy vállalatnál bármilyen területen. Ugyanakkor arra is példa, hogy az informatika vagy akár egy részterülete hatékony működtetése sem képzelhető el fejlett menedzserképességek nélkül.

A biztonság az ügyfelekért is van

A második alkalommal odaítélt Év CISO-ja díjat, amely a VISZ, valamint az it-auditorok nemzetközi szervezete, az ISACA magyar tagozata közös kezdeményezése, idén egy banki szakember kapta: Nagy Ádám több mint egy évtizede dolgozik a K&H Banknál, és hat éve vezeti a bank információbiztonsági főosztályát.

A zsűri példamutatónak ítélte azt, ahogy a szakember a növekvő szabályzói elvárásokhoz viszonyul. Bár pályázatában a Nagy hangsúlyozta: a compliance, valamint az extrém gyorsan változó technikai környezet jelenti az egyik legnagyobb kihívást számára, szerinte a szabályzói törekvéseket konstruktívan kell fogadni, azok ugyanis mindenekelőtt a pénzügyi szektor és ügyfelei biztonságát hivatottak javítani.

Nagy több mint másfél évtizede dolgozik biztonsági területen. A K&H Bankhoz 2011-ben érkezett, előtte több évig volt a Getronics-nál különböző beosztásokban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új vezetők a Vodafone kulcspozícióiban

pén szept 1 , 2023
ShareTweetPinShareA 4iG Csoporthoz tartozó Vodafone Magyarország élére szeptember 1-től új vezetőket nevezett ki a tulajdonos. A Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. új vezérigazgatójának Bányai Tamást nevezték ki. A szakember 2023. április 12-én csatlakozott a 4iG Csoporthoz, munkája során a Vodafone nemzetközi rendszereiről történő gyors és hatékony leválását irányította. Mindezek mellett szeptember […]
Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója

És még ez is...