Orosz agresszió: jelentősen nőtt a roaming Ukrajnába

Magyar TelekomUkrajnában jelentősen nőtt a roamingoló ügyfelek mobilnet és hanghívás forgalma, Magyarországról a háborús országba indított nemzetközi hívások és SMS-ek száma is többszörösére emelkedett – közölte a Magyar Telekom.

A Magyar Telekom arról tájékoztatott, hogy az ukrán hálózatokon roamingoló előfizetők száma 20 százalékkal csökkent a krízis óta. Az előfizetőik által Ukrajnában indított hang- és sms-forgalom körülbelül hat-nyolcszorosára nőtt, az adatforgalom minimálisan emelkedett a korábbi hetekhez viszonyítva. A társaság hálózatán forgalmat bonyolító ukrán vendégelőfizetők száma hatszorosára nőtt, hangforgalmuk több mint hússzorosára, adat- és sms forgalmuk pedig körülbelül 10-szeresére nőtt a korábbi hetekhez képest. A Magyarországról Ukrajnába irányuló hívásforgalom a korábbihoz képest több mint 10-szeresére emelkedett. Azt is közölték, hogy az ukrán hálózatokkal való nemzetközi összeköttetéseket és kapacitásokat a Magyar Telekom folyamatosan monitorozza. A szerződéses ukrán partnereivel folyamatosan kapcsolatban állnak, kölcsönösen tájékoztatják egymást. Az ukrán hálózatok és a roaming szolgáltatások információik szerint üzemelnek, kivéve egy operátort, a TriMob (Ukrtelecom) roaming partnert, amely leállította a roaming szolgáltatását.

Az orosz hálózatokon roamingoló Magyar Telekom előfizetők és a Telekom hálózatát használó orosz vendégelőfizetők száma szinte változatlan. A hang- és sms-forgalom is nagyjából változatlan, a roaming adatforgalom minimálisan csökkent. Az előfizetők által Magyarországról Oroszországba irányuló nemzetközi hívás és sms-forgalom a korábbihoz képest közel a felére csökkent. A Magyar Telekom ügyfeleinek 2022. február 1-től visszavonásig az ukrajnai partnerhálózatokon forgalmazott mobil roaming díjait (beleértve az alapdíjas sms-eket, hívásforgalmat és mobilinternet forgalmat), valamint a Magyarországról kezdeményezett mobil és vezetékes ukrán hálózatba irányuló nemzetközi hívások, sms-ek díját is, teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírják annak érdekében, hogy támogassák az ügyfelek kommunikációját hozzátartozóikkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

EP: Magyarország dezinformációkat terjeszt

pén márc 11 , 2022
Jobban kellene védekezni a külföldi beavatkozás és a félretájékoztatás ellen, a megfelelő szabályozás és tudatosítás hiányában ugyanis az Európai Unió (EU) kiszolgáltatott a demokráciát veszélyeztető, ártó szándékú külföldi kísérleteknek – olvasható az Európai Parlament (EP) jelentésében. Az EU demokratikus folyamataiba történő külföldi beavatkozással foglalkozó, 552 szavazattal, 81 ellenében és 60 […]
Európai Parlament

És még ez is...