Frekvenciatender: a Vadafone 58 MHz-et szerzett

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatójaA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tegnap megtartotta a 900 Megahertzes (MHz) és az 1800 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságainak aukcióját.

A Vodafone Magyarország kiemelte: az ismételten megszerzett frekvenciákat a vállalat a gyorsabb mobilinternethez és jobb hangminőség biztosításához szükséges kapacitásbővítésre fogja felhasználni. Mint írták, az említett sávokban jelenleg is több millió eszköz kommunikál, ugyanakkor ezek kulcsfontosságúak a Vodafone 4G kapacitásának további növeléséhez is. Közölték: 49,1 milliárd forint értékben 58 MHz-et szereztek az aukción. Azon belül a 900 MHz frekvenciasávban 22,7 milliárd forint értékben kétszer 9 MHz-et. Ez a frekvencia biztosítja a 2G-n és jelenleg a 3G-n futó szolgáltatásokat. Az ismételten megszerzett frekvenciasávokat a Vodafone a jövőben a 4G/5G hálózat bővítésére fogja felhasználni, ezáltal gyorsabb mobilinternetet és jobb hangminőséget tud biztosítani. Az 1800 MHz sávban 26,4 milliárd forint értékben szerzett kétszer 20 MHz-et a Vodafone teljes egészében az LTE kapacitás bővítésére fogja használni a következő években. Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy a 2020-as év rávilágított a telekommunikációs szektor nélkülözhetetlen szerepére. Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy mindezt a jövőben is zökkenőmentesen biztosíthassák, ehhez pedig folyamatosan fejleszteniük kell hálózataikat, szolgáltatásaikat. Az ismételten megszerzett frekvenciákkal biztosítani tudják a szolgáltatások folytonosságát, másrészt a kapacitásbővítésekkel még gyorsabb internetet és jobb hangminőséget tudnak biztosítani – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Frekvenciatender: Gazik mindent köszön

pén jan 29 , 2021
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön megtartotta a 900 Megahertzes (MHz) és az 1800 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságainak aukcióját. A Telenor a 900 MHz-es tartományban 26 MHz, míg az 1800 MHz-s sávban 40 MHz-es blokkot szerzett, ezekért nettó 56,854 milliárd forintot fizet. Mindkét frekvenciasáv meghatározó lesz a következő évtized […]
Peter Gazik, a Telenor Magyarország vezérigazgatója

Friss, ropogós