A bécsi tőzsde megkezdte a zágrábi tőzsde kereskedési rendszerének az üzemeltetését

A bécsi tőzsde hétfőn megkezdte a zágrábi tőzsde informatikai és kereskedelmi rendszerének az üzemeltetését – tájékoztatta a bécsi tőzsde, a Wiener Börse AG az MTI-t.

A bécsi tőzsde által nyújtott informatikai szolgáltatások a kereskedés valós idejű felügyelete mellett árfolyamindexek kalkulációjára, adatbázis-szolgáltatásokra és különböző hozzáférési felületek biztosítására is kiterjed. A Zagreb Stock Exchange informatikai és értékpapír-kereskedelmi rendszerével ötre emelkedett a bécsi tőzsde által üzemeltetett kereskedelmi platformok száma.

A Wiener Börse AG üzemelteti a bécsi mellett a szlovéniai, csehországi, magyar és horvátországi értékpapír-kereskedelmi rendszereket, amelyek együttesen 15 ezer pénzügyi befektetési termék forgalmazását teszik lehetővé 154 tőzsdei tag között 1800 értékpapír-kereskedő számára. A bécsi tőzsde és a zágrábi tőzsde már 2014 óta folytatott együttműködést az értékpapír-kereskedelmi adatok szolgáltatása (data vending) terén. A zágrábi tőzsdén jegyzett részvények piaci tőkeértéke 31,5 milliárd euró, a piac havi forgalma átlagosan 53 millió euró. A tőzsdének 17 tagja van és 151 horvátországi vállalat részvényeit jegyzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ingyenes vállalati védelmet dobott ki a Kaspersky a nehézsúlyú zsarolóvírusok ellen

pén júl 14 , 2017
A Kaspersky Lab közzétette a Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware programjának frissítését annak érdekében, hogy a vállalkozások ingyen védekezhessenek. A Vállalati Kaspersky Anti-Ransomware kompatibilis más programokkal, könnyen telepíthető, és nincs szükség különösebb műszaki ismeretekre azért, hogy egyedileg testre szabjuk az adott vállalkozás számára. A program tartalmazza a Kaspersky Lab System Watcher kiegészítőjét, amely […]
Kaspersky, ransomware

Friss, ropogós