Nem képesek bizonyítani Merkel mobiljának lehallgatását

obamaNémetországban megszüntették a kancellár, Angela Merkel mobiltelefonja amerikai titkosszolgálati megfigyelésének gyanúja miatt indított nyomozást, mert nem sikerült bizonyítékokat feltárni. A szövetségi legfőbb ügyészség közleménye szerint az egy éve indult nyomozás során megállapították, hogy a megfigyelés vádját „nem lehet a büntető eljárásjog eszközeivel bíróság előtt bizonyítani”.

A nyomozás egy 2013 októberében a sajtóban megjelent dokumentum alapján indult, amely arra utal, hogy az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) „vagy egy másik amerikai hírszerző szolgálat” elrendelte Merkel mobiljának lehallgatását. A dokumentumról azonban kiderült, hogy csak egy másik dokumentum leirata, az eredetit pedig „nem sikerült beszerezni” – utal a közlemény arra, hogy az amerikai hatóságok mereven elzárkóznak az együttműködésétől a NSA körüli leleplezések német vonatkozásainak feltárásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szépen növekedik az it-szektor

hét jún 15 , 2015
A McKinsey & Company tanácsadó cég tanulmánya szerint egyebek mellett a mobilinternet, a gép-gép közötti kommunikáció (m2m), a dolgok internete (Internet of Things, IoT – az eszközök, gépek, berendezések kommunikációs hálózatba szerveződése), a felhőtechnológia és a fejlett robotika, az alternatív olajkitermelési módszerek mind olyan technológiák, amelyek 2020-ra átrendezik a vállalatok […]

És még ez is...