Mobil alkalmazással növelnék az építőipari cégek hatékonyságát

A Magyarországon működő építőipari cégek hatékonyságának növelésére, ezzel a szektorra jellemző munkaerőhiány enyhítésére kínálnak megoldást egy magyar startup, a Bauapp Kft. által fejlesztett mobil applikációk – állítja Dálnoki Ádám, a Bauapp Kft. igazgatója. Hozzátette, az applikációk átláthatóvá teszik a raktározás, a minőség-ellenőrzés és az anyagszállítás folyamatát is, fejlesztésüknél figyelembe vették a magyar piac sajátosságait, így például a széttagolt, szerteágazó alvállalkozói rendszereket. Egyelőre tíz építőipari céggel kötöttek szerződést. Júliusban érkezik az applikáció második verziója, amely az eddigi felhasználók visszajelzései alapján a raktározás és anyagszállítás mellett már a minőség-ellenőrzésre is kiterjed. A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan további húsz építőipari cég csatlakozik a rendszerhez. Dálnoki azt is elmondta, hogy az egyes cégek előfizetői rendszerben szerezhetik be a mobil applikációkat, a szerződések egy-egy évre szólnak.

A kizárólag a közép-európai építőipari szektorra koncentráló Bauapp Kft. a mobiltelefon alapú vállalati alkalmazások fejlesztésével és nemzetközi értékesítésével foglalkozó Mobilengine leányvállalata. Az anyacég kilenc éve működik, Miskolcról, Budapestről és Bostonból irányítják. A Mobilengine-be 2016-ban a Széchenyi Tőkebefektetési Alap is fektetett be 116 millió forintot, az alap részesedését a társaság azóta már visszavásárolta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Régiós megbízást kapott a sokszoros díjnyertes van Uden

ked júl 10 , 2018
Ralph van Uden, az SAP számos belső díját elnyerő, kiemelt értékesítési menedzsere régiós megbízást kapott, és a közép-kelet-európai országokban -így Magyarországon is- az SAP nagyvállalati felhőplatformja, az SAP HANA Enterprise Cloud értékesítéséért felel. Uden is Budapesten látja el régiós feladatait — jelentette be az SAP Hungary Kft. Ez is érdekesSzemléletet […]