Frekvenciatender: Gazik mindent köszön

Peter Gazik, a Telenor Magyarország vezérigazgatójaA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön megtartotta a 900 Megahertzes (MHz) és az 1800 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságainak aukcióját.

A Telenor a 900 MHz-es tartományban 26 MHz, míg az 1800 MHz-s sávban 40 MHz-es blokkot szerzett, ezekért nettó 56,854 milliárd forintot fizet. Mindkét frekvenciasáv meghatározó lesz a következő évtized mobilhálózati fejlesztéseiben, mivel a technológia-semlegességből adódóan a nagy lefedettség biztosítása mellett tehetik elérhetővé a legmodernebb technológiákban rejlő lehetőségeket – közölték. A mobiltechnológia dinamikus fejlesztéséhez is további jelentős, több tízmilliárd forintos beruházásra van szükség, így a frekvenciagazdálkodásban megszokott 15+5 éves használati szerződés megfelelő kiszámíthatóságot biztosít a szolgáltatóknak ahhoz, hogy a lakossági és üzleti igények bővülésének megfelelő hálózati fejlesztéseket valósítsanak meg – írták. Üdvözölték, hogy a technológiasemleges frekvenciahasználat a most elnyert tartományban is a szolgáltató stratégiájára bízza, hogy mely sávokban mely technológiákat alkalmazza a jövőben. Peter Gazik, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a közleményben köszönetet mondott a hatóságnak az árverés zökkenőmentes lebonyolításáért. Mint írta, elégedettek az aukció eredményével, amely a 2020 tavaszán elnyert frekvenciakészlettel együtt egy továbbra is világszínvonalú és egyben versenyképes hálózat működtetését biztosítja a következő évtizedre. Az új jogosultságokkal céljuk, hogy a lakossági és üzleti igényeket hosszú távon és magas színvonalon kiszolgáló technológiát biztosítsanak – hangsúlyozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Frekvenciatender: Rékasi szerint minden forintnak jelentősége van

pén jan 29 , 2021
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön megtartotta a 900 Megahertzes (MHz) és az 1800 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságainak aukcióját. A Magyar Telekom közölte: a 900 MHz-es tartományban 2-szer 8 MHz, az 1800 MHz-es sávban pedig 2-szer 20 MHz blokkot szerzett, ezekért 44,28 milliárd forintot fizet. Rékasi Tibor, a Magyar […]
Rékasi Tibor