Az EU segíti a magyar fogyasztókat külföldön

euro-kosarAz Európai Fogyasztói Központok Hálózata kidolgozta az ECC-Net: Travel nevű mobilalkalmazást, amely segít eligazodni európai fogyasztóvédelmi kérdésekben az unió tagországaiban, Norvégiában és Izlandon – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő magyarországi Európai Fogyasztói Központ az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint az ECC-Net: Travel alkalmazás használatával az Európai Unióban hivatalos 23, valamint norvég és izlandi nyelven olvasható információ bolti vásárlás, autóbérlés, szállodai szolgáltatások, légi, vasúti, buszos és hajós közlekedés, egészségügyi ellátások témakörben, emellett fontos telefonszámokat és elérhetőségeket tartalmaz.

Az alkalmazás angol vagy német nyelven indul, azt követően pedig a felhasználó lakóhelyének megadásával és a nyelv kiválasztásával az információ magyar nyelven is elérhető. Az ECC-Net: Travel alkalmazás ingyenes, továbbá offline módon, azaz internetkapcsolat nélkül is használható a roaming-díjak elkerülése érdekében. A program olyan mobil eszközökre telepíthető, amelyek iOS, Android, Microsoft Windows operációs rendszerrel működnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A britek nem hagyják szó nélkül, hogy a Facebook kísérleti egérnek nézik őket

sze júl 9 , 2014
Vizsgálatot indít a brit adatvédelmi hivatal (ICO)  annak kiderítésére, hogy a Facebook megsértette-e az adatvédelmi törvényeket, amikor 2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot egy vitatott pszichológiai kísérlet keretében, amelynek majdnem 700 ezer felhasználó volt tudtán kívül a részese. A Facebook szerint gondoskodtak a felhasználók adatainak megfelelő védelméről. „Boldogan válaszolunk […]

És még ez is...