Okostelefonos kulcs- és távirányító helyettesítő megoldást mutattott be az iBlue

1

okostelefonOkostelefonnal vezérelhető autó biztonságtechnikai és a kaputechnikában használatos hagyományos távirányítók kiváltására fejlesztett két új terméket mutatott be a svájci központtal és magyarországi gyártási helyszínnel dolgozó okos otthon termékeket fejlesztő iBlue. (A Magyarországon bejegyzett iBlue Innovations Kft., a svájci iBlue AG leányválllalata. A svájci társaság vezetője Hanák Attila, a magyar leányvállalaté pedig Hajdú Balázs. A -szerk- megj.) Az iBlue Smart Gate és az iBlue Immobilizer a bankkártyáknál használt, 128 bit erősségű titkosítási eljárást alkalmazza a mobilkészülékek és az iBlue eszközök közötti kommunikáció titkosítására.

„Az iBlue termékekben a Bluetooth Smart vezeték nélküli technológia teszi lehetővé, hogy eszközeinket biztonságosan, okostelefon segítségével vezéreljük. A 2013 óta megjelent okostelefonok mindegyike rendelkezik ezzel a vezetéknélküli technológiával, ami óriási, és egyre növekvő felhasználótábort jelent a Bluetooth Smart-tal működő okostermékek számára. A technológia kedvező tulajdonságainak köszönhetően az előrejelzések szerint öt éven belül ez lesz a legelterjedtebb vezeték nélküli szabvány a Smart Home rendszerekben”– mondta Babály László, az iBlue fejlesztési igazgatója.

One thought on “Okostelefonos kulcs- és távirányító helyettesítő megoldást mutattott be az iBlue

  1. Az okostelefonok és az okos kütyük használata az egész világon terjed, mint a pestis…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ha túl sok a pénzed, engedd a csemetéd a számítógépedhez

pén ápr 10 , 2015
A Kaspersky Lab friss felmérése szerint a válaszadók 22 százalékának gyermekeit érte valamilyen kiber-incidens. Ezek az esetek magukban foglalták az internetes zaklatásokat vagy az olyan oldalakkal való találkozást, amely gyermekekre káros tartalmat közvetít. A gyerekek böngészés közben beleütközhetnek olyan weboldalakba, ami számukra nem megfelelő információkat szolgáltat, akár pornográf tartalmat, vagy […]

Friss, ropogós