Folytatja a visszakapaszkodást a Grepton

Grepton-eredmenyek-grafikonKözel 36 százalékkal növelte forgalmát az azt megelőző évhez képest tavaly a Grepton Informatikai Zrt., így társaság bevétele a 2014-ben elért 928 millió forintról 2015-ben 1,26 milliárdra nőtt. Mindez persze még messze elmarad a 2006-s csúcstól, akkor három milliárd felett volt a vállalat forgalma. 2006 óta, egészen 2011-ig lassan csökkent a társaság forgalma, majd -ez év után, távozva a New Frontier Groupból (NFH)-, 2012-ben brutálisan nagyot csökkent, a felére esett a forgalom. Érdeklődésünkre Madár Zoltán vezérigazgató elmondta, hogy az NFH tulajdonosi szerepvállalása piaci trendek szempontjából nem a legjobb időszakban történt. A „folyamatos” volumen csökkenés a gazdasági válság előszelének, és ezáltal az it-piaci konjunktúra megtorpanásának biztos jele volt. Sajnos a külföldi tulajdonosok megjelenése és az általuk képviselt menedzsment hozzáállás ezt a folyamatot nem kompenzálta, hanem katalizálta a negatív irányba. Az említett visszaesés csúcspontja a többségi tulajdonos által erőltetett „globális” növekedési stratégia hazai viszonyok közötti kudarcát bizonyította — mondta a vezérigazgató.

Három éve, 2013 óta viszont újra növekszik a társaság forgalma. Ennek magyarázata, hogy 2012-ben a korábbi főtulajdonos a társaság visszavásárlásáról és reorganizációjáról döntött. Ennek során a veszteséges és valódi profitot nem termelő területeket a hozzájuk kapcsolódó szervezeti háttérrel együtt leválasztották, a sikeres piaci együttműködésekből viszont új üzletágakat alakítottak ki. A forgalom újbóli növekedésének oka, hogy a Greptonra korábban is jellemző magas szakmai minőség, és komplex, „faltól falig” megoldások szállítása mellett, új technológiai területeket is beemeltek a portfólióba, azaz több sikeres projektünk valósult meg az üzleti intelligencia, a szolgáltatás- és folyamat menedzsment területén — mondta el a [-] mínuszos.hu-nak Madár. Idei terveikről a vezérigazgató elmondta, hogy a piaci előrejelzéseknek megfelelően egy óvatosabb, öt százalékos növekedéssel, azaz 1,33 milliárd forint árbevétellel kalkulálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IKT-konferencia: Európa nagyot léphet előre

pén jún 17 , 2016
Aranyosné Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója felszólalásában megemlítette: kontinensünkön az informatikai esélyegyenlőségnek ma az a feltétele, hogy minden európai polgárhoz eljusson az internet. Kiemelte, hogy Magyarország két évvel korábban, már 2018-ban eleget tesz annak az uniós célnak, hogy minden polgár számára hozzáférhető legyen a szupergyors […]
Aranyosné Börcs Janka