Romániában is lesz Telekom

roman-telekomRomániában is megjelenik szombattól a Telekom márkanév a távközkési piacon, miután a volt román állami telefontársaság, a Romtelecom és a Cosmote mobilszolgáltató egységesen ezen a néven szerepel majd. A Romtelecom ezentúl vállalatként a Telekom Romania Communications nevet viseli, a Cosmotét pedig a Telekom Romania Mobile Communications névre keresztelik. A két cég egységesen a Telekom márkanév alatt jelenik meg, ezért a Deutsche Telekom anyacég a két romániai szolgáltató többségi tulajdonosán, a görögországi OTE-n keresztül nagyszabású márkanévcserét indított el.

A két romániai vállalat árbevétele meghaladja az egymilliárd eurót, és mintegy tízmillió ügyféllel rendelkezik. A mobilszolgáltatók közül az Orange és a Vodafone a két piacvezető Romániában. A görög OTE tulajdonában lévő Cosmote június végén hatmillió ügyféllel rendelkezett. A Romtelecom részvényeinek 54,01 százalékát a görög OTE birtokolja, a 44,99 százalékos részvénypakett a román állam tulajdonában van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új liliputi nyomtató az Epsontól

ked szept 16 , 2014
Az Epson bemutata a világ egyik legkisebb és legkönnyebb A4-es tintasugaras nyomtatóját, a WorkForce WF-100W készüléket. A készülék a beépített akkumulátorának köszönhetően bárhol utántölthető USB kábel vagy a mellékelt tápegység segítségével. Mérete 309x154x61 mm, súlya csupán 1,6 kg. Ez az egyetlen hordozható nyomtató, amely LCD képernyővel rendelkezik és az összes színhez […]