Magyar Telekom: milyen karbonlábnyom?

green-zoldA Magyar Telekom 2015-ös fenntarthatósági jelentése szerint a társaság elérte a karbonsemleges működést. „Az elmúlt év legnagyobb fenntarthatósági sikerének azt tartom, hogy a teljes vállalatcsoport működése karbonsemlegessé vált. Ezt az eredményt elsőként értük el a nagyvállalatok között Magyarorszá­gon, kevesek mondhatják el magukról ugyanezt világ­szerte is” – mondta Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója. Az eredményt a teljes Magyar Telekom Cso­port (beleértve a hazai és külföldi leányvállalatokat is) érte el szén-dioxid-kibocsátásának kiváltásával. Egyrészről a vállalatcsoport a magyarországi elektromosenergia-felhasználását száz százalékban megújuló energiaforrásból biztosította, másrészről a fosszilisenergia-felhasználásból származó kibocsátását zöld projektek támogatásával semlegesítette.

A fenntartható működéshez közvetlenül járultak hozzá a Telekom munkatársai is: a TeleBike munkatársi kerékpárkölcsönző-rendszer használatával 2015-ben 15 226 km megtett távolságot és ezzel 2862 kg CO²-kibocsátást váltottunk ki. 2015-ben 2372 kolléga távmunkázott összesen 54 342 napon, amivel megközelítőleg 1,8 millió kilométert és tízévnyi utazást spóroltak meg. A Magyar Telekom Csoport papírfelhasználása is tovább csökkent, több mint 15 százalékkal, így az évek óta megfigyelhető tendenciát 2015-ben is sikerült megtartani. Ehhez hozzájárult például, hogy a Telekom bevezette üzleteiben az e-aláírási módot. Az üzletekben havonta csaknem félmillió ügyletet hajtanak végre, és ezzel együtt közel hárommillió oldalt nyomtattak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Másodpercek alatt megfejthetők lesznek a nyilvános kulcsú titkosítások

szo aug 20 , 2016
ShareTweetPinShareA kvantumkommunikáció olyan megoldásokat kínál számunkra, amelyek rendkívül hasznosak lehetnek a mindennapokban — mondta el az MTI-nek Bacsárdi László, a Nyugat-magyarországi Egyetem SKK Informatikai és Gazdasági Intézetének igazgatója nem sokkal azután, hogy Kína sikeresen felbocsátotta a világ első kvantumkommunikációs műholdját. A természetben jelen lévő kvantumfizikai tulajdonságokat fel tudjuk használni arra, hogy […]
Schrödinger macskája

És még ez is...