Emberek helyett gépekre tervezünk it-szolgáltatásokat: a DXC Technology jóslatai II.

A DXC Technology 2020-as munkaerő-piaci előrejelzése szerint a vállalatokat továbbra is az foglalkoztatja, hogyan tudják a technológia segítségével elősegíteni az üzleti növekedést, eközben viszont szükséges az emberi munkaerőt megfelelően elhelyezniük a képletben.

Emberek helyett gépekre tervezünk it-szolgáltatásokat
A rendszerek tervezési fókusza a gépek felé tolódik párhuzamosan azzal, ahogy a folyamatok egyre inkább az adatokra irányulnak. Ennek következményeként új architektúrák születnek, a vállalatok pedig nagyobb figyelmet fordítanak az it-rendszereik modernizálására. Az adatfeldolgozó architektúrák folyamatosan frissülnek új m2m képességekkel, az elemzések pedig a hálózat végpontjaiig terjednek – ahol az adatok találhatók – és alacsonyabb késleltetési idővel operálnak, így jobb és gyorsabb döntéseket tesznek lehetővé alacsonyabb költségek mellett. A döntéshozatal gyorsaságát jól példázza, hogy egy ember 0.5-1 másodperc alatt hoz meg egy döntést, míg a mikroprocesszoroknak néhány nanomásodpercre van szükségük ehhez. Emellett a gépek által hozott döntések sokkal szélesebb, közel valós idejű adathalmazokon alapulnak. Ezek a jobb és gyorsabb eredmények például a közlekedésben lesznek tapasztalhatók, kezdve az okosparkolóóráktól, az okos közlekedési jeleken át az okos forgalomáramlásig és végül az autonóm autókig és az okosvárosokig, amelyek végpontjait nem kell majd távoli adatközpontokhoz kapcsolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre szebbek a robotgyárak kilátásai

ked jan 28 , 2020
Az IDC legfrissebb tanulmánya szerint a következő években is kétszámjegyű növekedést érhet el a robotikai piac. Az elemző cég szerint 2023-ig 17,8 százalékos növekedést jósolnak. Az IDC előrejelzései szerint idén 112,4 milliárdot kereshetnek majd a robotikai cégek. A szegmensben a bevételek nagyobb részét a hardveres beszerzések adják, de egyre inkább […]
robotpilóta