A kaliforniai sivatagban 3D-nyomtatással építenek fel egy városnegyedet

1

Mighty Buildings 3D nyomtatott házA kaliforniai Coachella völgy sivatagos vidéke ad majd otthont az Egyesült Államok első, kizárólag háromdimenziós nyomtatással készülő házakból álló városnegyedének.

A projekt mögött álló két kaliforniai vállalat, a fenntartható ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Palari és a Mighty Buildings nevű építéstechnológiai cég egy kéthektáros földterületen fogja kialakítani a 15 környezetbarát otthon alkotta negyedet Rancho Mirage-ban – írja a The Guardian. A Mighty Buildings oaklandi főhadiszállásán kisebb garázsméretű nyomtatók révén születnek az új házak. A folyamat nyolcvan százaléka automatizált és a hagyományos építkezéshez képest 95 százalékkal kevesebb munkaórával és tízszer kevesebb hulladékkal jár együtt. A nyomtatók alig 24 óra alatt készítenek el egy 32 négyzetméteres otthont.

A modern építészet jegyeit magukon hordozó Rancho Mirage-i otthonok mindegyike egy három hálószobát és két fürdőszobát magába foglaló 135 négyzetméteres elsődleges épületből és egy kéthálószobás, egyfürdőszobás második épületből állnak. Mindegyik ingatlanhoz egy 929 négyzetméteres, medencés telek tartozik és plusz költségért többek között jakuzzit, tűzrakóhelyet, valamint kinti zuhanyt is lehet kérni. Az otthonok ára 595 ezer dollár (184 millió forint) és 950 ezer dollár között fog mozogni. A háromdimenziós nyomtatással készült házak iránti igény egyre növekszik a kaliforniai lakáskrízis erősödésével. Az államnak 1,8-3,5 millió új lakóegységre lesz szüksége 2025-re.

One thought on “A kaliforniai sivatagban 3D-nyomtatással építenek fel egy városnegyedet

  1. Azért az ilyen hírekből valahogy mindig kimarad, vagy csak az én fantáziám ilyen földhözragadt, hogy a ménkűbe nyomtatnak csapot, villanykapcsolót, vezetékeket etc, etc?
    Vagy ez a varázspálca is csak a vályogot tudja a helyire köpni?
    Bármilyen gyönyörű a kalapácsom, csak nem mindent kéne vele összepüfölni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A kiberbűnözők most a csomagküldő szolgáltatók nevében csalnak

csü márc 25 , 2021
Csomagküldő szolgáltatók nevében küldött üzenetekkel próbálnak adatokat kicsalni kiberbűnözők – hívta fel a figyelmet a rendőrség. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a közleményében azt írta: a karanténszabályok életbe lépése óta jelentősen megemelkedett az internetes vásárlások, valamint a csomagküldő szolgáltatók általi kézbesítések száma. Ez a helyzet új lehetőséget teremtett a kiberbűnözőknek […]
e-mail

Friss, ropogós