Az Uber miatt robbant ki vita az izraeli kormányülésén

uberHeves vita robbant ki az izraeli kormány vasárnapi ülésén az Uber közösségi szolgáltató esetleges engedélyeztetése miatt Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Jiszráel Kac közlekedési miniszter között – írta hétfőn a Háárec című újság gazdasági melléklete. Az Uber több éve jelen van Izraelben, de nem közösségi szolgáltatóként működik, hanem hagyományos taxikat üzemeltet. A cég az utóbbi időszakban politikusoknál lobbizott, hogy módosítsák az izraeli jogszabályokat. A hatályos jog ugyanis tiltja, hogy magánszemélyek személyszállításért pénzt kérjenek, sőt még az utazás költségeinek részleges megtérítése is tilos. Ez gátolja több, közösségi közlekedéssel foglalkozó internetes szolgáltatás megjelenését is.

Netanjahu a verseny fontosságát hangsúlyozta a vasárnapi megbeszélésen, s elmondta, hogy néhány napja Svájcban a davosi Világgazdasági Fórumon találkozott Travis Kalanickkal, az Uber amerikai igazgatójával. Kac azt válaszolta Netanjahunak, miután a kormányfő az Uber engedélyezését sürgette, hogy ha akarja, foglalkozzon ő maga ezzel a kérdéssel. “Nem az a feladatom, hogy külföldi tőkések, hanem hogy az izraeli polgárok hasznára legyek”- mondta Kac. “A versenynek hasznosnak és igazságosnak kell lennie. Az Uber kínálta szolgáltatás a verseny igazságtalansága miatt az egész világon problematikus”- felelte a közlekedési miniszter, és kijelentette, hogy biztonsági okokból sem megvalósítható Izraelben a közösségi szolgáltatás, mert mi történik, ha elrabol egy utast egy menekülttáborban lakó palesztin?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindult a Hírstart androidos alkalmazása

ked jan 26 , 2016
Megjelent és minden Android felhasználó számára ingyenesen elérhetővé vált a Hírstart androidos hírgyűjtő alkalmazása. Az alkalmazás fejlesztésével a Hírstart célja az volt, hogy gazdagabb élményt nyújtsanak, mint amit egy weboldal a látogatóknak adni tud. Mint a portál közleményében olvasható, egyszerre nyújtanak megoldást a gyors hírfogyasztóknak, az extra beállításokat és a nagy […]