Lassul az it-termékek forgalmának növekedése

tabletFellendült Magyarországon a műszaki termékek piaca az első negyedévben, a tartós műszaki cikkek értékesítése 14,9 százalékkal haladta meg az elmúlt év hasonló időszakában mértet. A negyedéves teljes értékesítési összforgalom 105,9 milliárd forintot tett ki – közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet az MTI-vel.

A kutatás szerint a növekedés elsősorban a telekommunikáció, a szórakoztató elektronika és a háztartási nagygép szektornak köszönhető. A háztartási kisgépek is jó negyedévet zártak, s az információs technológia piaca is erősödött. A telekommunikációs szektor 2013 első negyedévéhez képest 26 százalékkal bővült, főleg az okostelefonok iránti keresletnövekedés miatt. Az első negyedévben az összes eladott készülék 60 százaléka már ilyen volt.

Intő jel, hogy az információs technológiai piac az év első negyedévben a tavalyinál mérsékeltebb, 5,5 százalékos értékbeli emelkedést mutatott. A növekedés motorját a tabletek jelentették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Három SIM-es okostelefon az Acertől

ked jún 3 , 2014
Az Acer a napokban mutatja be a Computexen az új Acer Liquid E700 okostelefont, becélozva mindazokat, akik nem szeretnék, hogy okostelefonjukat naponta kétszer fel kelljen tölteni. Az Acer Liquid E700 60 nap készenlétet, akár 12 óra videólejátszást, 100 óra zenehallgatást és 24 órás beszélgetési időtartamot garantál felhasználójának. A telefon öt […]
sim-kartya