Robottörténetek: éjszaka a Tate múzeumban


Kedd estétől akár távirányítású robotok segítségével is bebarangolhatjuk a londoni Tate galériát. A projekt célja, hogy egy új tapasztalatot nyújtson az érdeklődőknek és lehetővé tegye a múzeum zárás utáni megtekintését. A virtuális látogatók a Sötétedés után (After Dark) névre hallgató projekt honlapján keresztül követhetik figyelemmel a robotok által közvetített képet, és át is vehetik az irányítást a négy robot egyike fölött.

Az érdeklődőket szakértők élő kommentárjai segítenek eligazodni az elmúlt 500 év műalkotásai között. A projekt megvalósulását egy 70 ezer fontos (nagyjából 27 millió forint) díjnak köszönheti, amely innovatív múzeumi fejlesztések támogatását tűzte ki célul – adta hírül a BBC nyomán az MTI. A fejlesztők szerint a robotok egyfajta közvetítő szerepet játszhatnak a múzeum anyaga és a látogatók között, azonban a műalkotások teljes élvezetéhez még mindig a hagyományos látogatást ajánlják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A szelfinemzedék meglepően családszerető

csü aug 14 , 2014
A Nikon friss kutatása kiderítette, hogy a családi fényképek közel ötödét, 18 százalékát az esküvői fényképek teszik ki. A még csak bimbózó szerelmespárok családon kívüli tagjai azonban nem számíthatnak arra, hogy rákerüljenek a képekre; Európában csak az emberek 16 százaléka látná őket szívesen egy csoportképen. Ami azt illeti, az emberek […]