Szakmai egyeztetésen az NMHH térinformatikai hírközlési nyilvántartása

A hírközlő hálózatok fejlesztés alatt álló, új, térinformatikai alapú országos nyilvántartó rendszere, a Hír-Közmű létrehozása, hatékony működése érdekében tartott szakmai tájékoztatót december 6-án az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A rendezvényen a meghívott mintegy hetven szakember megismerhette a projekt eddig elért eredményeit és közeljövőt érintő terveit. A Hír-Közmű projekt január 10-én részletes belső szakmai konzultációval folytatódik. „Ez az első alkalom, hogy a nyilvánosság elé állhatunk a Hír-Közmű eredményeivel – mondta a rendezvényt megnyitó Aranyosné Börcs Janka főigazgató. – Az NMHH számára rendkívül fontos ez a projekt. Reményeink szerint hiánypótló jelleggel meg tudjuk alkotni azt az iparági egységesítést, amelynek köszönhetően sikerrel lesz használható az új hírközlési objektummodell.” A Hír-Közmű projekt – a piaci szereplők érintett szakértőinek részvételével – január 10-én részletes belső szakmai konzultációval folytatódik.

A Hír-Közmű előkészületeként november óta online is kezdeményezhetők előzetes vagy utólagos építésügyi bejelentési eljárások, amelyekhez csatolva beküldhetők az elektronikus hírközlési építmények tervei az NMHH-hoz. A többéves munka célja, hogy a hírközlési infrastruktúra pontosabb ismeretével a hatóság eredményesen támogathassa a hírközlési és médiapiac fejlődését, és a teljesebb piaci információk alapján hatékonyabb szabályozási és versenyélénkítési döntéseket hozhasson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Meghaladta a 74 százalékot a digitális tv-előfizetések aránya

ked dec 13 , 2016
Októberben, az NMHH gyorsjelentésében szereplő szolgáltatók előfizetőinek 74,1 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A digitális előfizetéseken belül októberben 1,434 millióról 1,447 millióra nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 887 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 103 ezer előfizetője […]
televízió

Friss, ropogós