Közel kétezer terrora buzdító weblapot talált az Europol

Terrortámadás elkövetését ösztönző, vagy segítő közel kétezer weboldalt és azoknak felületet biztosító 180 internetes szolgáltatót azonosítottak – közölte az Europol.

A hágai székhelyű Európai Unió rendőri együttműködési szervezetének tájékoztatása szerint a terrortámadások elkövetésére ösztönző útmutatók célja, hogy terrorcselekmények előkészítésére vagy elkövetésére ösztönözzön, és ehhez oktatóanyagokat és kiképzési tájékoztatókat bocsátottak rendelkezésre. A 17 országban végzett internetes vizsgálatok során egyebek mellett robbanószerek házi elkészítésének kézikönyvei, korábbi terroristák által elkövetett támadások útmutatóit fedezték fel. Az útmutatók némelyike arra vonatkozóan is iránymutatást adott, miként lehet az online térben névtelennek maradni, és hogyan lehet elkerülni, vagy hatástalanítani a hatóságok keresőmotorjait terrorista támadás előkészítésének idején. A felfedezet dzsihádista, szélsőséges ideológiát terjesztő szervezetekre hivatkozó terrorista tartalmaknak felületet biztosító szolgáltatók ellen eljárást indítottak a szerződési feltételek megsértése miatt – közölték.

Az érintett országok
Albánia, Ausztrália, Belgium, Csehország, Dánia, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Észak-Macedóniá, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Egyesült Királyság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Díjtermék: megérkezett a XXI. század a GYSEV-hez

sze júl 8 , 2020
A közösségi közlekedés széles szegmensében, a BKK, VOLÁNBUSZ, és egyes városok helyi közösségi közlekedési rendszerében sikeresen vezette be a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a mobiltelefonos applikációval elérhető Közlekedési Mobiljegy szolgáltatását, amely július 1-től a GYSEV Zrt. szolgáltatási területén is elérhetővé vált. A Csorna és Hegyeshalom között közlekedő vonatokon és vonatpótló autóbuszokon […]
díjtermék

Friss, ropogós