Elektronikus utastájékoztató rendszert fejlesztett a HC Linear Kft.

A Móricz testvérek, HC Linear Kft.Módosítható felülettel rendelkező, vezeték nélküli kapcsolaton vezérelhető elektronikus utastájékoztató táblát fejlesztett az informatikai rendszerek kidolgozásával foglalkozó pécsi HC Linear Kft.

A társaság közleménye szerint a több mint 290 millió forintos, csaknem hetven százalékban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz támogatásával megvalósuló fejlesztés eredményeként egy e-papír alapú, napelemes utas-tájékoztató rendszert hoztak létre. A napelemekkel táplált, minimális fogyasztású, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül módosítható felülettel rendelkező utastájékoztató rendszer képes a menetrendi és egyéb tájékoztató papírok kiváltására, így az eszköz elterjedésével az utastájékoztatás dinamikusabbá, gyorsabbá válik, a járatkimaradások, a menetrendváltozások azonnal nyomon követhetők a segítségével. Közölték azt is, hogy a rendszer a szűken vett utastájékoztatáson kívül hirdetmények, helyi tájékoztató anyagok megjelenítésére is alkalmas lesz.

Az egyedi informatikai problémák megoldására, ötletek megvalósítására, integrált informatikai rendszerek fejlesztésére 1990-ben alakult, magyar tulajdonú, mintegy félszáz embert foglalkoztató HC Linear a nyilvános cégadatok szerint tavaly 2,595 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,001 milliárd forint adózott eredmény ért el, míg egy évvel korábban 2,923 milliárdos bevételt és 657 millió forint profitot szerzett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ezeket tartjuk fontosnak a biztosítások kiválasztásánál

ked márc 5 , 2024
ShareTweetPinShareA fenntarthatóságot és a digitális megoldásokat is fontosnak tartják az ügyfelek a biztosítások kiválasztásakor egy kutatás szerint. A biztosítások kiválasztásakor az ár-érték arány mellett az ügyfelek többségének fontos a fenntarthatóság, valamint a gyors és kényelmes digitális megoldások is az UNIQA Biztosító friss felmérése szerint. Az összefoglaló szerint a megkérdezettek 87 […]
Uniqa

És még ez is...