A K&H megkezdte az ATM-ek cseréjét

Kováts Norbert, K&HMegkezdte a K&H Bank az ATM-jeinek cseréjét, a régiek helyére olyan automatákat telepítenek, amelyekből okoseszközzel is lehet készpénzt felvenni – közölte a bank. A pénzintézet várhatóan az év végéig mintegy száz ATM-jét cseréli le új berendezésekre. Kováts Norbert, a K&H lakossági hálózatfejlesztési vezetője a közleményben kiemelte, a bank ötszáz automatából álló hálózatában már több tucat új, okoseszközös ATM érhető el. Hozzátette, az idén az első hat hónapban a K&H lakossági ügyfelei 2 912 000 alkalommal vettek fel készpénzt a pénzintézet saját ATM-jeiből, a tranzakciók értéke 487 milliárd forint volt.

Kis lépésnek tűnik, de mégis óriási. Megszoktuk már hogy nemhogy nincs nálunk a bankkártyánk, de talán nem is tudjuk hol van, hiszen telefonnal vagy órával mindenhol tudunk vele fizetni. De volt egy de: ha véletlenül készpénz kellett az ATM-ből. Ott bizony dugdosás, PIN-kód, és némely esetben olvasó hiba, benyelt kártya és a bosszankodás. Persze ritkán kell már manapság készpénz, egyre ritkábban, de mégis. Sokat vártunk, sokat és sokan dolgoztunk érte és végre elmondhatjuk: napról napra több ATM-ünk van, ahová többet nem kell vinni a műanyag kártyánkat. Elég ha a telefonunk vagy az óránkon a virtualizált kártyánk nálunk van. A következő lépés, amikor a plasztikot már le sem kell gyártani ehhez. Szóval megbújva a hangalapú átutalás árnyékában, azért erre is mondhatjuk, hogy K&H Bank, innováció, fenntarthatóság, jövő! És én erre borzasztóan büszke vagyok! — írja Kováts a LinkedIn-en.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre keményebb a GVH: A DIGI-t kezdték vizsgálni

vas okt 8 , 2023
ShareTweetPinShareA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megvizsgálja, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI) a fogyasztók számára egyértelmű módon kommunikálta-e a 2023. január 1-től érvényes előfizetői-díjemeléssel, illetve a 2023 májusától alkalmazott díjkorrekcióval kapcsolatos feltételeket. A DIGI 2023. január 1-től – az általános szerződési feltételek módosításával – előfizetői díjemelést vezetett be, 2023 […]
Digi

És még ez is...