Csodaszernek tűnik a digitalizáció

NixieA vállalatok a digitalizációban rejlő legnagyobb lehetőségnek a hatékonyságnövelést látják a maguk számára. Ugyanakkor a digitalizáció segítségével javítani tudják a termékeik és szolgáltatásaik színvonalát, ami a vevőiknek jó — mutatta ki az IFUA Horváth & Partners felmérése.

A legtöbb vállalatnál – a megkérdezettek kilencven százalékánál – állították, hogy a digitalizáció hatékonyságjavulást hoz a vállalatirányításban. Szintén nagyon sokan – nyolcvan százalék fölötti arányban – remek lehetőséget látnak a mobil megoldások alkalmazásában, továbbá abban, hogy a pontosabb adatgyűjtés, feldolgozás és elemzés révén megalapozott és jövőorientált döntéseket tudnak hozni.

A felmérés majdnem minden résztvevője arról számolt be, hogy a digitalizáció hatására csökkentek a költségek és javult a termelékenység. Elsősorban it-folyamatokat kellett gyökeresen átalakítani, de logisztikai és értékesítési folyamatokon is jelentősen változtattak. A vállalatok több mint háromnegyede tudta a korábbinál jobban hozzáigazítani a termékeit, illetve szolgáltatásait a vevők igényeihez. Emellett a digitalizációnak hála lerövidítették a szállítási határidőket, az ügyfélszolgálatot pedig könnyebben lehet elérni, mint korábban.

Az effajta eredményekért a vállalatok megszenvednek. A válaszadók 97 százaléka számolt be olyan nehézségekről, amelyekkel a digitalizáció következtében kellett szembenézniük. Időhiányban szenvedtek, érdekkonfliktusok alakultak ki, kommunikációs problémák léptek fel. Szervezeti változtatásokra is rákényszerültek: az elmúlt két évben minden második cégnél átalakultak a felelősségi körök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2018-tól gigabírságra számíthatnak a hanyag adatkezelők

csü okt 13 , 2016
Húszmillió euró büntetést is kaphatnak 2018-tól az intézmények és cégek, ha megszegik az új uniós adatvédelmi szabályokat, amelyeket másfél év múlva már Magyarországon is alkalmazni kell — hívja fel a figyelmet a Mazars. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat közleményében emlékeztet: az Európai Parlament és a Tanács személyes adatok kezeléséről, […]
telefonkönyv