Egyre jobb a Magyar Telekomnak

Timotheus Höttges és Rékasi Tibor örülnekNem terheli közműadó fizetési kötelezettség a Magyar Telekomot 2024. január 1-től, miután az Országgyűlés törvényt fogadott el a hírközlési vezetékeket terhelő közműadó 2024. január 1-jétől történő hatályon kívül helyezéséről.

A távközlési társaság közleménye szerint a közművezetékek adóját 2013. január 1-jével vezették be, a törvény alapján a fogyasztók vízellátási, szennyvízelvezetési és belterületi csapadékvíz-elvezetési, földgáz-, hő- és villamosenergia-ellátási, valamint hírközlési igényeinek kiszolgálását lehetővé tevő vezetékek nyomvonala után 125 forintot kell méterenként fizetnie az adó alanyának. A Magyar Telekom 2023-ra 7,7 milliárd forint közműadót fizetett. Közleményében a társaság megjegyzi: a törvénymódosítás akkor válik érvényessé, ha a köztársasági elnök aláírja, majd kihirdetik a Magyar Közlönyben.

A Magyar Telekom Nyrt. 2022. évi konszolidált árbevétele 746,7 milliárd forint volt, éves összehasonlításban 7,8 százalékkal nőtt a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentése szerint. Az adózott nyeresége 67,1 milliárd forint volt tavaly, 6,7 százalékkal emelkedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Rugalmasságot várunk a csomagszállítóktól

sze nov 22 , 2023
ShareTweetPinShareA magyarok egyre szívesebben kérik automatába vagy csomagpontra a küldeményeket, ezzel egyre inkább hasonlítunk a rugalmas csomagátvételt preferáló és környezettudatos cseh vásárlókhoz. A hazai online vásárlók egyre szívesebben használják a csomagautomatákat, egy év alatt 60 százalékkal nőtt az itt elhelyezett csomagok darabszáma. Míg 2021-ben csak minden tizedik csomag érkezett automatába, […]
Csatlós Éva, Packeta Hungary Kft.

És még ez is...