Az USA is csatlakozott a felelős országokhoz

mesterséges intelligencia katonaAz Egyesült Államok is csatlakozott ahhoz a 45 országhoz, amelyek kezdeményezik, hogy gyakorlati lépések történjenek a mesterséges intelligencia felelős katonai felhasználásáról szóló politikai nyilatkozat megvalósítására.

Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint az idén februárban megfogalmazott politikai dokumentum tíz konkrét lépést vázol fel, ami irányt mutathat a mesterséges intelligencia és autonóm rendszerek felelősségteljes katonai felhasználása és fejlesztése felé. A nyilatkozat és a benne vázolt intézkedések fontos lépést jelenthetnek egy olyan nemzetközi keretrendszer felépítése felé, amely segít a világ országainak a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználni, miközben a belőle eredő kockázatokat képes megfelelően kezelni. A külügyminisztérium további országokat sürget a kezdeményezésben való részvételre.

A Mesterséges Intelligencia és Autonómia Felelős Katonai Felhasználásának Politikai Nyilatkozatát (REAIM 2023) idén februárban Hágában fogalmazták meg, amelyhez 45, többségében NATO-tagállam csatlakozott, köztük Magyarország is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Folytatódik a KiberPajzs

csü nov 16 , 2023
Az első évét ünneplő KiberPajzs együttműködés tapasztalatait konferencián összegezték az együttműködő felek. Bejelentették a KiberPajzs folytatását. Hamis banki hívások, megtévesztő online kereskedelmi ajánlatok, hívószám-hamisítás (spoofing), visszahívásos telefonos csalás (wangiri), adathalász e-mailek: csak néhány azon megtévesztő cselekmények közül, amelyekkel ma már nap mint nap találkozhatunk. A digitális térben elkövetett pénzügyi visszaélések […]
KiberPajzs - Magdi

És még ez is...