Sehogy nem boldogul a Microsoft a mobilüzletágával

Satya-NadellaA Microsoft 7800 dolgozójának elbocsátását és 7,6 milliárd dolláros értékcsökkenési leírást jelentett be szerdán, a leépítések elsősorban a Nokiától felvásárolt mobiltelefon üzletágat érintik. Az amerikai szoftvercég vezérigazgatója, Satya Nadella a dolgozóknak kiküldött e-mailben azt írta, az átszervezésre és az elbocsátásokra azért van szükség, mert a cég rövid távon “hatékonyabb és fókuszáltabb telefonos portfóliót” akar létrehozni, bár egyelőre nem világos, hogy ez pontosan mit takar. Nadella egyúttal azt közölte a dolgozókkal, hogy a cég az átszervezéssel nagyobb erőforrásokat készül fordítani jövedelmezőbb területekre, így térképprogramok fejlesztésére és reklámüzletágára.

A Microsoft eredetileg azt tervezte, hogy a mobilüzletág fejlesztésével Windows Phone mobiloperációs rendszere versenyre kelhet a szegmenst uraló Apple és Google rivális rendszereivel. Ezzel szemben azonban a Microsoft vesztett piaci részesedéséből, miközben az üzletág súlyos veszteségeket termelt — írja az MTI. Nadella már korábban jelezte, hogy elődjével, Steve Ballmerrel szemben nem támogatja a sikertelen mobildivízió fejlesztését.

A finn Nokia mobiltelefon üzletágát 2014-ben 7,2 milliárd dollárért vásárolta fel a Microsoft, tehát a szerdai bejelentés értelmében a divízió eredeti értékénél is nagyobb összeget kényszerült leírni a cég. Ezen felül az üzletág átstrukturálása saját becslései szerint további 750-850 millió dollárjába fog kerülni a cégnek.

Vélemény
Talán nem túl elegáns, és bár semmiféle örömöt nem érzünk (sőt!), mégsem tudjuk megállni, hogy ne idézzük a Nokia mobilüzletágának felvásárlásakor kifejtett véleményünket: Bukás lesz ebből
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alkalmazások, amelyek nélkül nem is érdemes elindulni egy fesztiválra

csü júl 9 , 2015
Szorgos PR-osok összegyűjtöttek néhány olyan mobilalkalmazást, amelyekkel olcsóbban, gyorsabban és kényelmesebben bulizhat a fesztiválra járó fiatalság. 1. Személyre szabott programbeosztás Szerencsére már majdnem minden fesztivál rendelkezik saját mobilalkalmazással, amivel már otthon, a kanapén ülve megtervezheted melyik koncertekre akarsz menni. Így nem maradsz le egyik kinézett előadódról sem és a spontán […]

Friss, ropogós