A kiberbiztonságról tájékozódtak a katasztrófavédelem vezetői

Kossa György

A kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága volt a kiemelt témája annak a szakmai rendezvénynek, amelyet július 8-án tartottak az Alcatel-Lucent Magyarország Kft., az Airbus DS CyberSecurity, a NETASQ és a Cassidian SAS szervezésében Budapesten. A rendvédelmi szerveknél, szolgálatoknál, és a létfontosságú rendszerek és létesítmények üzemeltetőinél már korábban jelentkezett annak az igénye, hogy nagybiztonságú szélessávú mobilhálózatot, adatátviteli rendszereket alkalmazzanak. A 4G/LTE, mint negyedik generációs távközlési megoldás különleges bemutatójával egybekötött rendezvényen a szakemberek megismerhették az LTE – Közép-Európa első nagybiztonságú hálózatának – új fejlesztéseit, a tesztek során született legfontosabb eredményeket. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Kossa György tűzoltó dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő és Bognár Balázs tűzoltó ezredes képviselte.

A szakmai tájékoztatók egyértelműen rávilágítottak arra, hogy komoly igény van a nagysebességű, megfelelő lefedettségű, gyorsan felépülő, IP alapon működő, biztonságos infokommunikációs szolgáltatásokra, továbbá arra, hogy a modern kori társadalmak kiemelt szolgáltatásokat biztosító üzemeltetőinek – elsősorban a pénzügy, energia, it-ágazatokban – jól felfogott érdeke, hogy rendszereik biztonsága érdekében – a humán- és a fizikai biztonság mellett – egyre többet fordítsanak az informatikai biztonságra. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon kialakított és működtetett Létfontosságú Rendszerek és Létesítmények Informatikai Biztonsági Eseménykezelő Központjának a technikai védelmi, megelőző, tájékoztatási és oktatási tevékenység ellátása mellett egyik kiemelt feladata, hogy rendszeres tájékoztatást adjon a nemzeti létfontosságú rendszerelemként azonosított informatikai rendszerek és hírközlő hálózatok felé a feltárt és publikált sérülékenységekről — olvasható a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az it egyszerűsítése sokba kerül, de javíthatja az üzleti eredményeket

pén júl 11 , 2014
Az IDC friss, „Az it egyszerűsítése javítja az üzleti eredményeket és a megtérülést” című tanulmánya szerint az it-részlegek számára a működési költségek növekedése, a munkatársak termelékenységének csökkenése okoz nehézséget, valamint az, hogy egyre nehezebbé válik az üzleti tevékenységek magas színvonalú kiszolgálása. A vállalkozások számára az informatika komplexitása alacsonyabb nyereséghez, kevesebb […]
IBM személyi számítógép