Esetorientált gondolkodást segítő app nyerte a kupát

A helyes diagnózist elősegítő orvosi alkalmazás nyerte a Microsoft Imagine Cup magyarországi döntőjét. Mivel idén először három kategóriában hirdettek nyertest, az abszolút győztesen, a MEDcases csapatán kívül még a játék kategóriában a Sphere csapata, valamint az innováció kategóriában az Esport Horizon jutott be a technológiai-üzleti verseny regionális döntőjébe, ahonnan a legjobbak a nyári globális döntőben, Seattle-ben mutathatják meg az ötletüket.

A MEDcases alkalmazás az egészségügy egyik legfontosabb területén, a diagnosztika képzésében nyújt újdonságot. Az orvostanhallgatók és fiatal orvosok a virtuális valóságban, szimulált betegeken és a diagnosztikus módszerek teljes skálájának felhasználásával, emberéletek veszélyeztetése nélkül készülhetnek fel a jövőbeli klinikai hivatásukra. Az alkalmazás aprólékosan képezi le a valódi diagnosztikai munka és az egészségügyi rendszer folyamatait, segítve a leendő orvosokat az esetorientált gondolkodásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új informatikai rendszer lesz a választásokon

hét ápr 18 , 2016
A romániai választásokon új, a részvételt számon tartó informatikai rendszert fognak alkalmazni. Az idei helyhatósági választásokon első alkalommal vezetik be a részvételt jegyző új rendszert. Ana Maria Pătru, az Szavazási Állandó Hatóság elnöke azt mondta: a szavazópolgárok bizalmát növeli majd az új technológia használata, ugyanis a voksolás így kevesebb időt […]