Az it egyszerűsítése sokba kerül, de javíthatja az üzleti eredményeket

ibm-pcAz IDC friss, „Az it egyszerűsítése javítja az üzleti eredményeket és a megtérülést” című tanulmánya szerint az it-részlegek számára a működési költségek növekedése, a munkatársak termelékenységének csökkenése okoz nehézséget, valamint az, hogy egyre nehezebbé válik az üzleti tevékenységek magas színvonalú kiszolgálása. A vállalkozások számára az informatika komplexitása alacsonyabb nyereséghez, kevesebb innovációhoz, a vevők és felhasználók elégedettségének csökkenéséhez és mérséklődő versenyelőnyhöz vezet.

A tanulmányból az is kiderült, hogy az informatikai rendszerek egyszerűsítése egy sor nem pénzbeli előnnyel is jár, mint a hatékonyabb munkavégzés, a termékek és szolgáltatások gyorsabb piacra juttatása és a javuló vásárlói élmény. Az informatika egyszerűsítése olyan lépések útján történt, mint a szolgáltatások felhőbe költöztetése, az eleve integrált hardverekből és szoftverekből álló rendszerekbe való beruházás, az örökölt rendszerek korszerű alkalmazásokkal felváltása és hasonlók. A vizsgálatban résztvevő szervezetek többsége arra jött rá, hogy a valódi egyszerűsítéshez le kell cserélniük elavult infrastruktúrájukat olyan egységesebb, összevont, modern technológiai alapokra, amelyek jobban megfelelnek korunk igényeinek — áll a tanulmányt támogató Oracle közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Rémdráma: USB-töltő ölt meg egy embert

pén júl 11 , 2014
Sheryl Aldeguer két kisgyereket hagyott hátra, amikor áramütés következtében meghalt. Az áramütést egy hibás USB-s telefontöltő okozta. A 28 éves Fülöp-szigeteki nő pár nappal később kezdte volna meg ápolónői munkáját a helyi kórházban. A fiatal nőn fülhallgató volt, és a laptopját fogta, amikor holtan találták, égési sérülésekkel a fülén és […]
pendrive

Friss, ropogós