Nőtt a Business Telecom árbevétele

cash-moneyA Business Telecom Távközlési Nyrt. (BTel) nettó árbevétele 69 százalékkal nőtt az idei év első félévében az előző év hasonló időszakához viszonyítva — jelentette be a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A távközlési szolgáltató első féléves nettó árbevétele 3,02 milliárd forint volt, míg az előző év azonos időszakában 1,78 milliárd. A jelentés szerint a növekedés fő mozgatórugója az export nettó árbevétele, amely 805 millió forinttal nőtt a bázisidőszakhoz képest. A belföldi értékesítés nettó árbevétele 2014 első félévében 24 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakát. A társaság üzemi eredménye 458,7 millió forintról 761,8 millióra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A BTel a tárgyidőszakban 163 millió forint adózás előtti eredményt (nyereséget) ért el a tavalyi első félévi 442 millió után.

A társaság szolgáltatásportfóliója a 2013-ban saját know-how alapján kifejlesztett XPrime szolgáltatással bővült. Az Xprime 2014. február 1-jén indult Magyarországon. A szolgáltatással az ügyfelek csökkenthetik saját internet-előfizetési díjukat, vagy akár ingyenessé is tehetik azt, cserébe a szolgáltató által szervezett reklámozók (reklámügynökségek) célzott reklámjainak megtekintését vállalják — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okostónia: nem kell a népeknek a Windows és a BlackBerry

hét aug 18 , 2014
A második negyedévben újabb mérföldkőhöz érkezett az okostelefónia világpiaca: az eladások száma átlépte a 300 milliós küszöböt – írja International Data Corporation (IDC) piackutató nyomán az MTI. A második negyedévben összesen 301,3 millió okostelefont értékesítettek a különböző gyártók a világpiacon, 25,3 százalékkal többet az egy évvel korábbi 240,5 milliónál. Az […]
okostelefon

És még ez is...