Rémdráma: USB-töltő ölt meg egy embert

usbSheryl Aldeguer két kisgyereket hagyott hátra, amikor áramütés következtében meghalt. Az áramütést egy hibás USB-s telefontöltő okozta. A 28 éves Fülöp-szigeteki nő pár nappal később kezdte volna meg ápolónői munkáját a helyi kórházban. A fiatal nőn fülhallgató volt, és a laptopját fogta, amikor holtan találták, égési sérülésekkel a fülén és a mellkasán. A brisbane-i rendőrség nyomoz az ügyben, és a nő halálát arra használják fel, hogy figyelmeztessék a fogyasztókat a hamis USB-s töltők veszélyeire.

A hamis árút forgalmazó kereskedőt maximum 87 500 dollár bírsággal és/vagy két évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. Egy vállalatot azonban akár az összeg tízszeresére is megbüntethetnek hasonló esetben. A töltők gyenge minőségű műanyagból készültek, ami megolvadhat. A hatóságok által talált készülékekből hiányzott a szigetelés, és nem volt rajtuk engedélyezési jelzés. Azoknak a fogyasztóknak, akik már vásároltak ilyen – nem engedélyezett és az előírásoknak nem megfelelő – USB-s töltőket, azt tanácsolják, hogy hajlítsák vissza a csapokat a töltőkön, és dobják ki őket azonnal — írja a hamisitasellen.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Továbbfejlesztették a VOLÁNBUSZ online jegy- és bérletértékesítési rendszerét

pén júl 11 , 2014
Új kényelmi szolgáltatásokkal bővült a EMKISZ Első Magyar Közlekedési Informatikai Szolgáltató Zrt. által a VOLÁNBUSZ Zrt.-nél korábban kialakított internetes jegy– és bérletértékesítési rendszer. A szerkezetében és formátumában is megújult online értékesítési felületek lényegesen megkönnyítik az internetes jegyvásárlást az utasok számára. A fejlesztés eredményeképp a belföldi és nemzetközi online menetjegy-értékesítési felületek felhasználóbarátabbak […]

És még ez is...