Nem éri meg hamis szoftverekkel kereskedni

járműdiagnosztikaA Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai illegális szoftvereket és hamis autódiagnosztikai eszközöket foglaltak le egy férfitől, aki jóval a piaci ár alatt kínálta eladásra a járműdiagnosztikai eszközöket.

A NAV közleménye szerint próbavásárlást követően a pénzügyőrök ellenőrzést tartottak a férfinél, és 81 autódiagnosztikai eszközt, valamint a hozzájuk tartozó szoftvereket találtak nála. A NAV munkatársai illegális autóipari szoftvereket tartalmazó hordozható számítógépet és két autódiagnosztikai eszközt is lefoglaltak. A termékekről egy szaktanácsadó megállapította, hogy azok hamisítványok, a szoftverek illegális autóipari szoftvernek minősülnek. A szaktanácsadó véleménye alapján a magánszemély több mint 126 millió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak.

A helyiség ellenőrzésekor a pénzügyőr járőrök körülbelül másfél ezer különféle márkájú autóemblémát is találtak. A megkeresett magyarországi képviselők megállapították, hogy az emblémák hamisítványok, amelyekkel az eljárás alá vont személy a jogtulajdonosoknak – előzetes számítás alapján – mintegy 5,5 millió forint kárt okozott. Az árusítást végző férfi ellen a pénzügyőrök szellemi tulajdonjog megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tömegek mobiloznak vezetés közben Hollandiában

ked máj 2 , 2023
Hollandiában tavaly csaknem 180 ezer embert, köztük 53 200 kerékpárost bírságoltak meg, amiért közlekedés közben mobiltelefont használt, negyvenezerrel többet, mint 2021-ben. A holland rendőrség közzétett adatai szerint a bírságok száma azután kezdett növekedni, hogy 2021 nyarán a hatóságok az autópályahidakon kamerákat helyeztek el, amelyek segítségével megfigyelhetik és 360 euróig (134 […]
mobilozás, telefonálás vezetés közben

És még ez is...