Roaming díj eltörlése: többet ésszel, mint ész nélkül I.

Idén június 15-től megszűntek a roaming díjak az Európai Unióban, amely így a telefonálás mellett végre az adatforgalomban, az internethasználatban is nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak. Azonban a megnövekedett online jelenlét változó, bővülő biztonsági kockázatokkal is járhat, amellyel nem árt tisztában lenni. Az ESET szakemberei öt pontban összegyűjtötték a legfontosabb tippeket, hogy mire kell figyelnünk okoseszközeinknél a nyaralás alatti internethasználat során – függetlenül attól, hogy éppen nyilvános wifi hálózatot vagy mobilhálózatot használunk.

1. Ellenőrizzük a nyilvános wifi hálózatot
A nyilvános wifi hálózatokat is lehet biztonságosan használni. Ellenőrizzük, hogy a wifi hálózat neve valódi (lehetőleg a személyzet segítségével), győződjünk meg arról, hogy készülékünk adatmegosztási funkciói ki vannak kapcsolva, és kerüljük a banki alkalmazások használatát a titkosítatlan hálózatokon. Ha a szállásunk internetes kapcsolata azt kéri, hogy frissítsünk egy szoftvert a kapcsolódás érdekében, gyanakodjunk, és azonnal kapcsolódjunk le a hálózatról, illetve jelentsük szállásadóinknak a problémát. Győződjünk meg arról is, hogy laptopunkon és okostelefonunkon a legfrissebb operációs rendszer fut, és mindig frissítsük alkalmazásainkat és biztonsági megoldásainkat még mielőtt útra kelünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brüsszeli forrásból alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét

hét jún 26 , 2017
Szerencsére még nem állították meg teljesen Brüsszelt, amelynek pénzéből alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét, amely az eddiginél hatékonyabb ügyintézést és ellenőrzést szolgálja majd – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa. Kiss Eliza beszámolt róla, mintegy 1,2 milliárd forint uniós keretösszegből valósul meg […]