Új idők: a felhasználók véleményét várja a NAV

NAVAz adóhivatal arra kéri a felhasználókat, hogy véleményezzék a könyvelőprogramok és az eÁFA-bevallás összekapcsolására kidolgozott tervet egy online felületen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közleményben kiemelték, hogy az észrevételeket és javaslatokat a legismertebb online fejlesztői platformon, a GitHubon gyűjtik. Az adóhivatal már korábban is biztosított lehetőséget felhasználóinak, hogy mondjanak véleményt egyes informatikai fejlesztésekről a bevezetés előtt; a GitHub közönségét a közigazgatásban az elsők között szólította meg – emlékeztettek. A könyvelőprogramok és az egyes NAV-rendszerek összekapcsolásának célja egyrészt az, hogy a felhasználók könnyebben érjék el az adóhivatali rendszerek adatait, másrészt a könyvelőprogramok adatainak továbbításával kiváltható legyen a jelenlegi, űrlapalapú áfabevallás. A gép-gép kapcsolattal egyszerűsödne a vállalkozások, könyvelők számára az áfabevallás kitöltése, annak ellenőrzése, és kevesebb lenne az adminisztrációs teendő. A vállalkozások, informatikai fejlesztők, könyvelők, adótanácsadók szeptember végéig szólhatnak hozzá a témához az online felületen, ahol választ is kaphatnak kérdéseikre. A fórumtéma itt érhető el.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Melyik a legbiztonságosabb telefontok?

pén szept 9 , 2022
Bemutatjuk azt, milyen telefontokot érdemes választanod, ha mobilod tökéletes védelme és a kényelem egyaránt fontosak a számodra. A tökéletes telefontok kiválasztása egyszerű feladatnak tűnik, azonban jóval komplikáltabb lehet, mint azt elsőre gondolnánk. A külső ugyanis nem minden. A megjelenés mellett több olyan tényező is akad, amelyet érdemes figyelembe venni azelőtt, […]
telefon case.hu