Lezárult az Input Program

StartUpLezárult az informatikai startup cégek piaci terjeszkedését támogató Input Program. A konzorciumvezető Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. közleménye szerint a program a Széchenyi 2020 keretében 6,3 milliárd forint uniós támogatásból jött létre, megvalósításában a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumi partnerként vett részt. 2016-os kezdete óta több mint 430 kezdő vállalkozás sikeréhez járult hozzá, támogatva a megjelenésüket a nemzetközi piacokon.

A program keretében szervezték meg az IdeaFest középiskolai ötletversenyt is, amely innovációs kezdeményezésekre ösztönözte a fiatalokat, és 2021 szeptemberétől kezdve két tanéven át több mint tízezer diákot ért el. Az Input Program emellett csaknem 12 ezer rendezvényt és képzést hozott létre, és majdnem ezer üzletfejlesztési tanácsadással segített. Mentorálást, szakértői tanácsadásokat is szerveztek a jelentkezők számára. A programban Közép-Magyarországon kívül működő vállalkozások vehettek részt, partnerként pedig számos magyarországi egyetem, belföldi és külföldi vállalat, szakmai egyesület és érdekképviselet is csatlakozott.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Utah államban korlátozzák a tizenévesek hozzáférését a közösségi médiához

ked márc 28 , 2023
Az Egyesült Államokban elsőként Utah-ban korlátozzák a tizenévesek hozzáférését a közösségi médiához – írta a BBC. Utah kormányzója két átfogó intézkedést írta alá, hogy „megóvja az államban élő fiatalokat”. A jogszabályok arra kötelezik a platformok tulajdonosait, hogy adjanak teljes hozzáférést a szülőknek gyerekeik közösségi médiabeli fiókjaihoz, vagyis bejegyzéseikhez és privát […]
facebook

És még ez is...