Óvakodj a párától: Toshiba trükkök

Toshiba-T1100A Toshiba szerint nyakunkon a tél, a fagy, a didergés, ezért néhány tanáccsal próbál segíteni, hogyan kerülhetők el a hidegből adódó meghibásodások és az adatvesztések.

Általában nem beszélünk arról, hogy a hirtelen hőmérséklet csökkenésnek milyen hatásai vannak. Mivel ezt a változást általában a páratartalom, vagyis a víz kicsapódása kíséri, így az befolyásolhatja a rendszer megfelelő működését és károsíthatja a merevlemezt. Ha például utazásunk során a laptop hosszabb időt tölt el a hidegben, vagy ugyancsak hideg autóban tároljuk, aztán meleg otthonunkban, vagy irodánkban azonnal el akarjuk indítani, sajnos az előzőekben említett kicsapódással találkozhatunk. Gondoljunk csak bele, például amikor szemüveget viselünk és az utcai séta után megérkezünk a lakásba. A lencse teljesen bepárásodik. Pontosan ugyanez játszódik le a laptop és tablet esetében is. Ha túl korán kapcsoljuk be eszközeinket, ez a folyamat legrosszabb esetben adatvesztéshez is vezethet. A Toshiba a Portégé Z20t-B ultrabookot biztonsági funkciókkal is felszerelte. Ennek ellenére, ha valaki egy éjszakára kint felejti az autóban és utána azt a szobában szeretné használni, mindenképpen fél órát várjon a bekapcsolással, amíg elpárolog a kondenzvíz, így nem fog károsodni az eszközünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hangprojektor, mert megérdemled: az LG ezt ajánlja karácsonyra

sze nov 18 , 2015
Másfél hónap múlva itt a karácsony, ezért az LG szakemberei összegyűjtöttek néhány ötletet, aminek biztos, hogy örülnek majd a családtagok: a szülők, a nagyik, nagypapik, a nagynénik, nagybácsik, tesók, unokatesók. Az LG “hangprojektorait” (Mennyivel elegánsabban hangzik ez, mit a hpórias hangfal, vagy a technicista hangsugárzó! A -szerk- megj. ) kortól és […]

Friss, ropogós