Digitális személyi asszisztens a K&H Banknál

Guy Libot, a K&H vezérigazgatójaÚj digitális szolgáltatást vezet be a K&H Bank: Kate, a digitális személyes asszisztens hidat képez a mobilalkalmazás és a bank szervezeti egységei, illetve az ügyfelek között – jelentette be Guy Libot.

A csoport vezérigazgatója elmondta: a fejlesztés illeszkedik a vállalat digitális stratégiájába, amelynek legfontosabb része az adatvezérelt működés, az ügyfélélmény, a digitális platformok elsődlegessége. Belgiumban, Csehországban, Szlovákiában már bevezették az új szolgáltatást, most a magyar piacon és Bulgáriában jelenik meg. A digitális személyes asszisztens minden országban ugyanazt a nevet kapta. A bankolás jövője a mesterséges intelligencia és a humán intelligencia szimbiózisa – mondta Libot, hozzátéve ugyanakkor, hogy több mint kétszáz fiók és kétezer munkatárs várja az ügyfeleket azokkal a témákkal, amelyeknél a személyes közreműködésre van szükség. Elmondta, hogy folytatják az innovációt, a digitalizációt a személyes ügyfélkiszolgálásért. Tájékoztatása szerint jelenleg a mobilapplikációban azonosított belépéssel érhető el az új szolgáltatás, amely segít például hangutasításra végrehajtani egy átutalást, meglévő partnernek.

Németh Balázs, a csoport innovációs vezetője rámutatott: az új digitális személyes asszisztens valódi, szakértő segítséget nyújt majd a pénzügyi kérdésekben, időt és energiát takarít meg az ügyfeleknek. Személyiséggel felruházott lesz, azaz megtanulja az egyes ügyfelek szokásait. Eközben proaktívan működik, felhívja a figyelmet a túlköltésre, vagy nagyobb várható befizetésre. Közölte: a szolgáltatás már elindult, beépült a bank mobilalkalmazásába. Kate magyarul kommunikál, írásban, vagy hangalapú kommunikációval elérhető a lakossági ügyfeleknek. Jelenleg felismeri a leggyakrabban használt funkciókat, vagy elvezet a keresett helyre. A következő hónapokban a most elérhető mintegy harminc funkció továbbiakkal bővül majd.

A vállalati ügyfelekre még nem terjesztették ki a szolgáltatást, a jövőben vizsgálják ezt a lehetőséget. A csoport három éve indította Kate fejlesztését, a magyar piacon egy éve dolgoznak rajta – mondta az innovációs vezető. Kate-et már közel 110 ezer magyar ügyfél kipróbálta, mintegy 94 ezer kérdést intéztek hozzá, ezek harmadát szóban.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kandrács: így csalják ki a pénzedet

vas nov 13 , 2022
Felerősödtek a digitális pénzügyi támadások az utóbbi időben, a csalók egyre inkább közvetlenül az ügyfeleket célozzák meg a pszichológiai manipuláció és a megtévesztés szándékával – állítja Kandrács Csaba. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke közölte, hogy az ügyfelek pénzügyi tudatosságának erősítése és a kiberkockázatok […]
Kandrács Csaba, Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke

És még ez is...