Egyre gyorsabb az internet Gyulán

Az Invitel az elmúlt években több újítást vitt véghez Gyulán: 2015 tavaszától fejlesztették a szélessávú hálózatot Gyula 11 körzetében, amelyek közül 9-ben az optikai szálat egészen az előfizetők otthonáig kiépítették. A távközlési cég a kivitelezési munkákat 2015 augusztusában kezdte el, és az utolsó fejlesztett területet 2016 áprilisában adta át. Az utóbbi három év hálózatfejlesztéseinek köszönhetően mostanra Gyula háztartásainak nyolcvan százaléka számára elérhető a minimum harminc Mbit/sec sebességű, gyors internet és a minőségi HD televíziózás. A fejlesztés összköltsége nagyságrendileg 150 millió forint volt, és ezzel tízből nyolc gyulai háztartás számára már elérhető ez a típusú Invitel szolgáltatás.

Saját erőforrásból történő hálózatfejlesztések mellett számos település fejlesztésére pályázott az Invitel a Szupergyors Internet Program keretében is, amelyből több járást elnyert. A sikeres pályázatok között a gyulai járás is szerepel, így a közeljövőben, Gyula vonzáskörzetében további településeken is várhatók hálózatfejlesztések. „A megyén belül négy további járás tekintetében is az Invitel érte el a legmagasabb pályázói pontszámot, ezért a mezőkovácsházi, a szarvasi, a békési és a szeghalmi járásban is több települést segíthetünk hozzá a modern és jövőálló technológiához, ezáltal a gyors internethez, a korszerű, HD minőségű IPTV-hez” – mondta Iski István, az Invitel marketing igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NAIH: kockázatos harmadik országban tárolni a pártok támogatóinak adatait

vas júl 30 , 2017
A pátoknak tekintettel kell lenniük arra, hogy a politikai véleményre vonatkozó adatok mint a személyes adatok harmadik országban (unión kívüli) történő tárolása önmagában kockázatokat rejthet magában – mondta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke. A NAIH a Liberálisok, illetve az LMP internetes oldalán található űrlapkitöltő szolgáltatást […]
Péterfalvi Attila