Minden a tévé ellen dolgozik

televizioAz internet fejlődése, az okoseszközök elterjedése új korszakot nyit a televíziózás történetében, forradalmasítja a televíziózást és megváltoztatja a tévénézésről alkotott gondolatainkat. Már Magyarországon is megkezdte terjedését a többképernyőn egyidőben történő tartalomfogyasztás, és a HD minőségű sugárzás is egyre többek számára lesz elérhető. Az eNETMagyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatása szerint a rendszeresen internetező felnőtt lakosság négyötöde esetében a tévénézés már jellemzően nem kizárólagosan végzett cselekvés, hanem csak egy a további, párhuzamosan végzett tevékenységek közül.

A legtöbbek által tévénézés közben említett egyéb elfoglaltság (27 százalék) a laptopon való internetezés volt, a második helyen pedig az asztali számítógépen való internetezés (24 százalék). Az olyan háztartási munkák, mint a főzés, a vasalás vagy éppen a takarítás is gyakran kerültek említésre (a nők jóval nagyobb arányban nevezték meg ezeket, mint a férfiak). Az okostelefonon és tableten való internetezés is megjelent már a párhuzamos tevékenységek között, bár alacsonyabb elterjedtségük miatt egyelőre még kevesebben említették őket (16 százalék és 6 százalék). A netezők esetében tehát a tévének meg kell küzdenie a figyelemért a több képernyő között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Acer: jön az Iconia Tab 8 táblagép

csü jún 12 , 2014
Az Acer nemrégiben mutatta be az Acer Iconia Tab 8-at, a kiválóan hordozható nyolc coll képátmérőjű táblagépet, full HD IPS kijelzővel és Zero Air Gap technológiával, Intel Atom négymagos processzorral. Az Iconia Tab 8 kijelzője Anti-Fingerprint Coating bevonatot is kapott, amellyel kevésbé hajlamos elmaszatolódásra a felület. Az eszköz dupla hangszórókkal […]

És még ez is...