Új dimenziók nyíltak meg Szombathelyen

Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. anyagi támogatásával szerdán a Suli Művek Program részeként átadták az ország első 3D-s technológiával felszerelt általános iskolai oktató laboratóriumát Szombathelyen, a Paragvári Utcai Általános Iskolában. Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezető igazgatója az átadó ünnepség után az MTI-nek elmondta: az 1750 embert foglalkoztató EPCOS Kft., mint Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója, az oktatás támogatására fókuszáló társadalmi felelősségvállalási programjának részeként száz százalékban finanszírozta a 3D-s oktatóterem felszerelésének költségeit. Hozzáfűzte: a speciális eszközök új dimenziókat nyitnak meg mind a természettudományok, mind a művészettörténet, a rajz, a történelem és az informatika általános iskolai oktatásában.

A szombathelyi általános iskolában most használatba vett 3D-s informatikai eszközöket a világon olyan neves intézményekben is használják, mint az amerikai Stanford és a Columbia Egyetem, egyre jobban elterjedt Európa patinásabb iskoláiban, Magyarországon azonban eddig csak néhány egyetem rendelkezett ilyen eszközökkel. A Leonar3do eszköz amelyet egy 29 éves magyar feltaláló, Rátai Dániel fejlesztett ki, új távlatokat nyit meg a természettudományok szemléltető oktatásában, a diákok pedig a virtuális valóság eszközeinek segítségével fedezhetik fel például a reáltárgyak világát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Még az adatok is lassabban gyűlnek a közép-európai vállalatoknál

pén szept 19 , 2014
Lassabban gyűlnek az adatok a közép-európai vállalatoknál, mint a világátlag- derítette ki az IDC regionális kutatása, amelyet az SAP felkérésére készített a piacelemző. A megkérdezett vállalatok hatvan százalékánál legalább három évig tart az információk duplázódása, ami jóval lassabb, mint a világátlagnak tekintett másfél-két év. Fontosnak tartják ugyanakkor a magyar, a […]