Tanárokat díjazott az Ericsson

 

Átadták az idei Ericsson-díjakat. A díjat évek óta a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematika- és fizikatanároknak adja át a vállalat, azzal a céllal, hogy előmozdítsa a világszínvonalú hazai természettudományos alapképzés ügyét. A 250 ezer forint elismeréssel járó díjban idén is nyolc pedagógus részesült, így immáron 178 tanár tartozik az Ericsson-díjasok népes családjába. A svéd vállalat idén is két-két díjat adott át összesen négy kategóriában, az „Ericsson a matematika és a fizika népszerűsítéséért”, valamint az „Ericsson a matematika és a fizika tehetségeinek gondozásáért” elismeréseket. Valamennyi díjazott igazi elkötelezett pedagógusként a „kötelező” tanórákon túl számos különfoglalkozással és iskolán kívüli tevékenységgel is segíti diákjai fejlődését, a tehetséggondozást, a népszerűsítést. A díjat elnyerők között vannak azok a pedagógusok, akiknek diákjai az elmúlt évek rangos matematikai és fizikai versenyein kiváló eredménnyel szerepeltek, és olyanok, akik az országot járva többezer gyermeknek tartottak már fizikai bemutatókat, de olyan tanár is, aki saját maga készíti a világ minden részén használt fizikai szemléltető taneszközöket.

2013-ban Ericsson-díjban részesült tanárok

  • Az “ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” díjat matematikából: Árokszállási Eszter, a paksi Vak Bottyán Gimnázium tanára és Kruchió Mária, a budapesti Áldás Utcai Általános Iskola tanára kapta.

  • Az “ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” díjat fizikából: Csányi Sándor, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára és Wiandt Péter, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium tanára kapta.

  • Az “ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért” díjat matematikából: Koleszár Edit, a Kecskeméti Református Általános Iskola tanítója és Holló Gábor, a budapesti Németh László Gimnázium tanára kapta.

  • Az “ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért” díjat fizikából: Szeder László, a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tanára és Tóth Pál, a szentendrei AGY Tanoda Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanára kapta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A pc-piacon is szuttyongatná az Apple-t a Samsung

csü jún 6 , 2013
  A Samsung két All-in-One családja, az Ativ One 5 és az Ativ One 7 Magyarországon is megvehető lesz. Az Ativ One 5 akár a kisebb méretű nappalik vagy irodák dísze lehet 21,5 hüvelykes, Full HD LED képernyőjével. Mivel a kijelző érintésérzékeny – egyszerre 10 ponton! –, a 64 bites […]