Már a Budapesti Metropolitan Egyetemen is lehet programozást tanulni

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) az informatikai ágazat elvárásaira alapozva indítja el idén ősztől a METU JUMP junior szoftverfejlesztő képzését.

A METU idén ősztől kibővíti oktatási tevékenységét. A piaci igényeket figyelembe véve az intézmény elindítja első programozó képzését. A METU JUMP programban számos, a hazai és nemzetközi piacon elismert fejlesztőcég és egyéb, programozókat foglalkoztató vállalat vesz részt partnerként, többek között bankok, telekommunikációs cégek, illetve játékfejlesztők. Az együttműködések keretében a képzést elvégzőknek a METU junior szoftverfejlesztő állást garantál a partnercégek egyikénél. „A METU JUMP képzés az egyetem szakmai hátterét, piaci kapcsolatrendszerét és fejlett infrastruktúráját felhasználva naprakész, az iparág aktuális igényeinek megfelelő gyakorlati ismereteket nyújt, amellyel azonnali munkahelyet tudunk biztosítani hallgatóinknak és hozzájárulhatunk a hazai it-szektort sújtó munkaerőhiány enyhítéséhez” – mondta el Vass László, az egyetem rektora.

A junior szoftverfejlesztő képzésben több mint tízéves oktatói és aktív programozási tapasztalattal rendelkező, elismert szakemberek készítik fel a hallgatókat négy hónapon keresztül. A kurzus költségtérítéses, ugyanakkor az együttműködő partnereken keresztül a program biztos állást ajánl azok számára, akik elvégezik a képzést. „A programban partnerként résztvevő vállalatok szakmai támogatása, trénereink ict-szektorban eltöltött évtizedes tapasztalata és a METU hazai és nemzetközi oktatási háttere a garancia arra, hogy komplex, a piaci igényeknek teljes mértékben megfelelő tudást tudunk nyújtani a hallgatóknak. A 4 hónapos képzés ideális lehet egyetemistáknak és pályakezdő fiataloknak éppúgy, mint más iparágakban éppen karrierváltáson gondolkodó szakembereknek” – mondta Tóth Ágnes a JUMP projekt vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy "e-mailes kópé" feltörte a Fehér Ház levelezési rendszerét

szo aug 5 , 2017
Egy “tréfás kedvű” levelező többször is rászedte a Fehér Ház tisztségviselőit: feltörte a Fehér Ház elektronikus levelezési rendszerét, és a Fehér Ház tisztségviselőinek kiadva magát levelezésbe fogott – számolt be a CNN. A magát “e-mailes kópénak” nevező, eddig ismeretlen ember az Egyesült Királyságból küldte elektronikus leveleit, miután sikerült feltörnie a […]
e-mail