Annyi az általános iskolások matekmumusának

1

matematika tanulásElindult az általános iskolásokat segítő felső tagozatos tananyag, ami a tesztidőszakban ingyenesen hozzáférhető.

A magyar fejlesztésű e-learning platform, a mateking.hu mostantól a felső tagozatos általános iskolásoknak és a központi gimnáziumi felvételire készülőknek is segít abban, hogy a matek végre ne ne okozzon gondot. Az új tananyagokat a tesztidőszakban ingyenesen próbálhatják ki a tanulók. Nemrég kezdődött el az új tanév, és valószínűleg rengeteg család szembesült azzal, hogy a gyerekek nyáron sok mindent elfelejtettek, és korrepetálásra, plusz gyakorlásra van szükségük. A matematikával ráadásul rengeteg diáknak gyűlik meg a baja, és sokszor a szülők sem tudnak segíteni a feladatokban. A matekkal küzdő diákoknak jelenthet nagy segítséget egy olyan gyakorlási lehetőség, amit bármikor, bárhol előkaphatnak és tanulhatnak kedvük szerint akár egyedül is.

„A 200 ezernél is több felhasználóval rendelkező mateking.hu oktatatási platform eddig csak a középiskolások és egyetemisták életét könnyítette meg, most viszont az általános iskolások (és szüleik) is fellégezhetnek, mert végre elkészült az általános iskolai tananyag-csomag is. Úgy döntöttünk, hogy a tesztidőszak alatt ingyenesen elérhetővé tesszük a teljes 5. 6. 7. és 8. osztályos tananyagot, valamint a központi gimnáziumi felvételi felkészítő anyagot is. Több mint három éve várunk erre a pillanatra, ugyanis a járvány első hulláma során, egyértelművé vált, hogy szükség van az általános iskolás matekingre. Akkor teljesen ingyenessé tettük a teljes középiskolai anyagot, és hónapokon keresztül több tízezer diák tanult belőle. De sajnos az általános iskolásoknak akkor még nem tudtunk segíteni. Így hát elhatároztuk, hogy megcsináljuk. Az öt-hét perces epizódokat kimondottan úgy alakítottuk ki, hogy ne legyen megterhelő egy általános iskolásnak, valamint teletömtük vizuális elemekkel, hogy könnyen fenntartsuk a kisebbek és a kamaszok figyelmét is“ – mondta el Mosóczi András matematika tanár, a mateking.hu e-learning platform alapítója.

A mateking csapata azt tűzte ki célul, hogy a „matekmumust“ felszámolják, vagyis a diákok számára megmutassák a matektanulás lehet könnyű szórakozás. „Célunk, hogy olyan oktatási anyagot tegyünk le az asztalra, amitől a jövő generációja akár két jeggyel jobb eredményt érhet majd el a matekérettségin. Bennünket az lelkesít és az hajt, hogy minél jobb oktatási programot rakjunk össze, amit szeretettel használnak a tanulók“ – jelentette ki Mosóczi.


 

One thought on “Annyi az általános iskolások matekmumusának

  1. Örülök a lehetőségnek!
    Talán közelebb áll a mai gyerekhez?
    Sok sikert a fejlesztőknek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A logisztikába is betörnek a kvantumalapú megoldások

vas okt 22 , 2023
A Unisys bejelentette az új, kvantumtechnológián alapuló megoldását, amely másodpercek alatt segít a szervezeteknek megoldani komplex, sokváltozós logisztikai feladatokat. A logisztikai költségek folyamatos emelkedésével a vállalatok számára egyre sürgetőbb ellátási láncaik újratervezése úgy, hogy egyszerre javítsák az ügyfélélményt és csökkentsék költségeiket, így optimalizálva szolgáltatásaikat. Ebben nyújthat hatékony segítséget a Unisys […]
Unisys

És még ez is...