Nyolcadik helyen végeztek a magyar lányok az Európai Leány Matematikai Diákolimpián

Európai Leány Matematikai DiákolimpiaA magyar csapat 57 ország közül a nyolcadik helyen végzett az Európai Leány Matematikai Diákolimpián (EGMO), amelynek idén Eger adott otthont április 6. és 12. között.

Magyarország első alkalommal szervezte meg a versenyt, amelyen a legeredményesebb az Egyesült Államok csapata lett, második helyen Peru, harmadik helyen Ausztrália csapata végzett – közölte az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. A közlemény szerint a matematikai diákolimpián összesen 222 versenyző mérte össze tudását. A két versenynap során, április 8-án és 9-én, a fiatal matematikusoknak három-három feladatot kellett megoldaniuk, ehhez mindkét napon 4 és fél óra állt rendelkezésükre. Az európai nemzetek sorában a magyar csapat az ötödik helyen végzett. A magyar nyolcfős “A” és “B” csapat egy arany, három ezüst, három bronzérmet hozott el a versenyről. Fülöp Csilla aranyérmes lett, a hivatalos európai versenyzők között összesítésben az egyéni osztott 3-4. legjobb eredményt érte el. Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Bolyai János Matematikai Társulat és A Gondolkodás Öröme Alapítvány szervezésében valósult meg.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az EU tíz évvel meghosszabbította a már-már ingyenes roamingolást

sze ápr 13 , 2022
Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy a következő tíz évben is többletköltségek nélkül legyen használható a mobiltelefon az Európai Unión belül tett utazások során. A jóváhagyás biztosítja, hogy a roamingdíjakra vonatkozó jelenlegi, 2022. június 30-án lejáró szabályozás 2032 júniusáig legyen érvényes. A vonatkozó rendelet július 1-jén lép hatályba. Az Európai […]
roaming

Friss, ropogós